**Malatya Kamuoyuna Duyuru**
Malatyaspor Yönetim Kurulu, iç ve dış transfer çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada takımdan ayrılan, takıma katılan, geçen sezon kiralık verilen ve teklif götürülen oyuncuların durumu hakkında bilgi verilen açıklamada, Malatyaspor’u tekrar Süper Lige taşıyacak kadronun oluşturulacağı bildirildi.
‘Malatya Kamuoyuna duyuru’ başlığıyla yapılan açıklama şöyle:
“Malatyaspor transfer çalışmalarını, kulübün çıkarları ve olanakları doğrultusunda devam ettirmektedir. Takımızı Süper Lige taşıyacak güçlü bir kadronun oluşturulması ana hedefimizdir.
Transfer çalışmaları sürecinde gerekli değerlendirmeler Malatyaspor Yönetim Kurulu ile Malatyaspor Teknik Direktörü Sayın Levent Eriş tarafından verilip, karara bağlanmaktadır.
2005–2006 sezonu sonunda Malatyaspor Kulubü ile olan sözleşmeleri biten oyunculardan Fevzi Tuncay, Mert Korkmaz, Ömer Erdoğan ve Serkan Bensol başka kulüplerle görüşmüşlerdir. Önümüzdeki sezon bu oyuncularla çalışılmamasına karar verilmiştir.
Yabancı futbolculardan Jiri Homola, geçen sezon kiralık oynamış, kiralama süresinin sona ermesi nedeniyle ülkesine dönmüştür.
Statü gereği, 2. Lig A Kategorisi’nde 2 yabancı oyuncu oynatılabilecektir. Çek oyuncularımızdan Zdenek Senkerik ve Jiri Masek’le yeni sezonda çalışmak istiyoruz. Adı geçen 2 oyuncunun kulübümüze yararlı olacağı düşünülmektedir.
Tomas Michalek, Sebastian Johansson ve Toth Balazs, Malatyaspor’un menfaatleri doğrultusunda değerlendirilecektir. Bu oyunculardan Tomas Michalek ve Toth Balazs, Malatya’ya gelmek istemediklerini belirttiklerinden dolayı kendilerine kulüp bakmaktadırlar.
Emrah Eren ile Volkan Bekiroğlu, Turkcell Süper Ligi’nde top koşturmak istemektedirler. Bu oyuncular Malatyaspor’un menfaatleri doğrultusunda, değerlendirilecektir.
Malatyaspor yönetim kurulu ve teknik direktörü Evren Turhan ve Bora Körk ile çalışmaya devam etmek istemektedir.
Yurtdışına kiralık gönderilen Effa Owona ile görüşülmüştür. Uygun teklif gelmesi halinde başka kulüplere verileceklerdir. Teklif gelmezse 2+1 statüsünde oynamaları için Malatya’ya davet edileceklerdir.
Geçen sezon başka kulüplere kiralık verilen Taner Demirbaş, Güngör Tuğcu, Fehmi Berk Sarıtaş, Mehmet Budak, Ramazan Kâhya ve Mehmet Albayrak Malatyaspor’un oyuncularıdır. Önümüzdeki sezon Malatyaspor kadrosunda yer alacaklardır.
Taner Demirbaş için Sakaryaspor’un bir teklifi vardır. Bu oyuncuya ilişkin takdir Malatyaspor Kulübü’ne aittir. Malatyaspor, Taner Demirbaş’ı isterse başka kulübe verir, istemezse vermez.
Şu ana kadar kesinleşen transferlerimiz, Karşıyaka’dan Emre Güsar, geçmişte Malatyaspor’da da top koşturmuş Ordusporlu İlhan Var ve İstanbulsporlu Serdar Samatyalı’dır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.