
Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan Sergen Yalçın, Etimesgut Şekerspor ile sözleşme imzaladı. KC Group'un Ulus'taki binasında gerçekleştirilen imza törenine, Etimesgut Şekerspor Başkanı Hızır Demir, Başkan Yardımcısı Tahir Erbarlas ve Sergen Yalçın katıldı. Yıldız futbolcu, kendisini 3 yıllığına yeşil beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Etimesgut Şekerspor Başkanı Demir, imza töreninde yaptığı açıklamada, Sergen'in değerinin parayla ölçülemeyeceğini ifade ederek, "500 Milyar peşin, maç başına 15 milyar olmak üzere, kendisiyle 3 yıllığına anlaştık. Sergen, Şekerspor'un projesine saygı duyduğu için bu teklifi kabul ettiğini söyledi. Kendisine biriçok kulüpten teklif gelmişti, ancak projelerimizi benimsediği için herhalde bizi tercih etti" dedi.
Sergen'in, Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük sporculardan bir tanesi olduğunu beliriten Demir, "Sergen her takımda şampiyon olabilir, fakat bir takımı yaşatmak bambaşka bir olay. Sergen, kariyerinde çok büyük bir imaj kazanabilir. Şekerspor da köklü bir kulüp. Yıllar önce finansal sorunları nedeniyle ligden çekilmiş, FIFA'ya olan borçları nedeniyle kapanmak üzere olan bir kulüptü. Adnan Sezgin'in büyük yardımlarıyla, bu sıkıntılardan kurtulduk ve 3. ligde şampiyon olduk. 2. Lig B Grubu'nda bu sezon Sergen'e çok ihtiyacımız olacak. Onunla birlikte daha yeni transferlerimiz de olacak" diye konuştu.
Sergen Yalçın ise, Etimesgut Şekerspor'un projelerine saygı duyduğu için bu takıma geldiğini açıklayarak, "Başkanlarımızla yaptığım görüşmede, gerçekten kendilerini çok samimi buldum. Türk futbolu için çok güzel projeleri var. Kendilerinin fikirlerine saygı duyuyorum. Böyle bir projede olmak hoşuma gitti. Bu anlaşmaya çok isteyerek imza attım. 2. Lig B Grubu'na yeni çıkan bir takım. Gözlerden uzak gibi gözükebilir, ama bizim amacımız, bu takımı gözönüne çıkarabilmek. Başkanlarımızın yeni transferleri de var, ama şu anda onları söylemek istemiyorlar. Bir an önce şampiyon olarak, Süper Lig'e yükselmek istiyoruz. Kısa sürede bunu başaracağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. Beşiktaş'a karşı hiçbir kırgınlığı olmadığını da söyleyen Sergen, "Sonuçta bu karşılıklı bir alışveriştir. Şartlar uygun olmadı bana. 2. ligde hiç oynamadığım için 2. ligde şampiyonluk yaşayamadım. İnşallah bunu da futbol hayatımda yaşayacağım" dedi.
Beşiktaş'ta 10 numaralı formayı giydiği, ancak Şekerspor'da 5 numarayla mücadele edeceğinin hatırlatılması üzerine Sergen Yalçın şunları söyledi: "Benim için forma numarası o kadar da önemli değil. Daha önce oynadığım takımlarda da farklı numaralar giydim. B grubunda zaten istediğin numarayı giyemiyorsun. Forma numarası önemli değil, önemli olan hep birlikte başarılar yaşamak." Futbol yaşamının son dönemlerine geldiğini de ifade eden tecrübeli futbolcu, "Son sözleşmem Şekerspor'la olacak sanırım. Futbolu büyük bir ihtimalle burada bırakacağım. Tabiki sona kadar devam edebilirsek" diyerek sözlerini tamamladı.