Tarihte Bugün
5-1 gibi farkli bir skorla Fenerbahce'nin ustunlugu ile sonuclanan turkiye ligi macidir. merak edenler icin Fenerbahce'nin gollerini buyuk senol, senol 3, hakan, aykut ve oguz kaydetmis, Galatasaray'in tek golunu ise gene Fenerbahce'den nezihi kendi kalesine atmistir ki, bu atilan gol bu maci oldukca ilginc bir hale getirmistir.
O zamanlar ligleri takip edenler hatirlayacaktir , Nezihi Tosuncuk, nam-i diger deli Nezihi hirsli ve sinirli bir defans oyuncu olmasina karsin, nedense kendisi gibi hirsli bir kaleci olan Toni Schumacher tarafindan surekli firca yemesi, neredeyse samar oglanina donmesi nedeniyle akillarda kalmisti. Yenilen her gol sonrasi schumacher Nezihi'yi fircalardi. Hatta bir mac sonrasi da dovmuslugu vardir.
İste bu ilginc olay hakemin bitis dudugu ile birlikte Fenerbahce'li futbolcularin sevinc gosterileri sirasinda yasanmistir. Butun futbolcular sarmas dolas, kolkola sevinirlerken, Nezihi ile Schumacher bir anda goz goze gelmis, Nezihi Schumacher'e "nasil koydum sana!" hareketini cekerek kendi aklinca sirinlik yapmaya kalkismis, bunu goren Schumacher bir anda sinirli bir sekilde Nezihi'ye dogru kosmaya baslamistir. Bir anda surat ifadesi degisen Nezihi, "gene sopa geliyor ama 5-1 yendigimiz macta rezil ettirmem kendimi aga!" endisesi ile gardini almis, Schumacher ise tam kendisine yaklastigi sirada vurur gibi yapmis, sonra da bir anda gulerek Nezihi'ye sarilmis, belki de o an kulagina "saka lan saka! tirsmana gerek yok!" diyerek hem Nezihi'yi, hem de kale arkasindan olayi takip eden beni rahatlatmistir.
Bu olay benle birlikte saha icindeki spor muhabirlerinin de dikkatini cekmis olacak ki, soyunma odasinda bu iki sporcuya "abi ne guzel sakalastiniz demin, aynisi burda yapin da yazalim yarin gazetelere!" demis olmalari mumkundur. cunku ayni enstantane ertesi gunun fotosporunda, bir fotografta nezihi, ayni hareketi cekerken, diger fotografta ise Schumacher'le sarilirken yeralmis ve beni saskinlik icinde birakmistir.
Alıntıdır....