Arkadaşlar merhaba ,
Çok uzun yıllar oldu bu menejerlik oyunları dünyasına gireli..Ama tabi o zamanlar görüşlerimizi ve bilgilerimizi aktaracak ortamlarımız olmadığı gibi PM3'leri bile disket ortamında yüklerdik. Düşünün artık o zamanlardan bu zamanlara kadar süregelen değişimi..Halifax'lar , Gateshead'ler...Ortasahada Flitcroftu alabilmek için neredeyse tüm sezonu namağlup bitirmek gerekirdi..Kendini sizin takıma uygun görmezdi çünkü...Forvet için de HANSON&WATSON ikilisi...Ve daha birçok isim...
Yıllar içinde isimler değişti fakat değişmeyen tek şey menejerlik hastalığımız oldu... PM serisi , CM serisi derken şimdi de sıra FM'de...
Kendi tecrübelerime dayanarak bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istedim...Öncelikle söylemem gerekir ki hepinizin çok iyi bildiği en önemli fark oyundaki yapay zeka...Futbolcu sayısının daha da derinleştirilmesi vs vs... Bu unsurlar oyunu gerçek kıvama getirmiş... Ben hala anlayabilmiş değilim , insanlar neden bilet satmıyoruz , stad yapmıyoruz diye bu oyunu kötülerler...O işleri yapabileceğimiz oyunlar belli... Fakat o oyunlar ile bu oyun arasında öyle çok fark varki...
Herneyse , başlıktan da anlaşıldığı gibi ben FENERBAHCE'liyim... Oyunda Fenerbahçe'yi seçen arkadaşlarla bilgilerimi paylaşmak, bilmediklerim konusunda düşüncelerini almak isterim.
Bana göre ilk önce yapılması gereken iş Brezilya'lıların bir kısmından (Aurelio-Nobre) ve Anelka'dan en karlı şekilde kurtulmak...Çünkü benim oyun sistemimde tek forvet var ama malesef Anelka ve Nobre tek forvet olarak bitiricilik açısından yeterli değiller...Forvet için aldığım ve değişmez adamım olan isim ise HUNTELAAR...Tabii ki her oyuncunun aklında ve gönlünde bir isim yatar fakat bu adam gerçekten gol için yaratılmış...Öncelikle sezonu minimum 35 gol ile tamamlıyor..Genç olması ve prim yapması da cabası...
Ortasaha'da ise appiah'ın yanına ön libero olarak ve ayrıca oyunu geriden yönlendirmesi açısından MARCELO MATTOS'u tercih ediyorum...İkisi gerçekten hem ofans hem defans çok iyi bir ikili oluşturuyorlar...Sistemimde MC'ye yer yok...Tek forvet arkası iki AMC...Biri Alex , diğeri ise alınabilirse YILDIRAY...İkisini serbest oynatıyorum..Ve Alex bu şekilde hic oynatamadığım kadar iyi oynuyor...2 DM nin yanlarında da bir WBR (Muslu-Serkan Balcı-Yozgatlı) bir de WBL (B.Barut-Selçuk Şahin-Olcan)...Defansta ise 3 lünün ortasındaki adam ZONAL , diğer ikisi MAN MARKING...Allah Rüştü'yü kalemizden eksik etmesin ayrıca...Bu arada Volkan Demirel'in gelecek oyunda umarım özellikleri gerçek boyutlarda olur, bana gore çok düşük...
Taktik olarak ofansif , top çevirmeyi minimum seviyede tutan , kapanmayı normal olarak uygulayan , temposu dakikaya göre değişen bir anlayışım var...Yani iş tamamen AMClerde , ve kanatlarda bitiyor..Ne kadar etkili kullanabilirseniz o kadar iyi bir takım ortaya çıkıyor...Yani dedikleri gibi , un , şeker aynı...muhim olan ustanın eli...
Herkese kolay gelsin....