Iste Emrenin birkac ay önce dedigi!
Emre belezoğlu tv 8'de avrupadan futbol programında kendisine sorulan soruları yanıtladı...İşte Emrenin röportajı
-İngilterede futbol hayatın nasıl gidiyor?adaya ayak uydurabildin mi?
Emre: ada futbolu tam bana göre zaten ben buraya bu yüzden geldim..yemekler dışında herşeye alışdım. annemin sarmalarını özledim.
-fifanın sana verdiği 6 maçlık cezaya ne diyorsun?
Emre: Şunu belitrmek istiyorum, burada ben önemli değilim. milli takımımız önemli. takımımıza çok ağır cezalar verdiler. İsviçredeki maçta İsviçrelilerde her türlü pisliği yaptı ama o maçı görmediler. ben ceza bekliyordum ama bu kadar değil. maç içinde vogel bana küfür etti,bende maç sonu tünele doğru koşarlarken vogeli kovaladım ama yakalayamadım.kime küfür edilse aynı tepkiyi gösterirdi. tünelde vogeli yakalayamadım. zaten İsviçreli behramide benim birşey yapmadığımı belirtti.
-bu ceza milli takımımızı nasıl etkiler?
Emre: ya hoş değil tabi. ama yetmiş milyona söz veriyoruz ki bu guruptan çıkacağız. son iki turnuvaya gidememekte benim için büyük kayıp. 2002 dünya kupasında 22 yaşındaydım şimdi 26. yaşım bir an önce geçmeden milli takıma birşeyler vermek ve kendimi tüm dünyanın önünde ispatlamak istiyorum. gidememek en çok beni kahretti. maç bittiğinde ağlamaktan gözlerim kıp kırmızı oldu. Çok istedik olmadı işte..
-hala medyada fenerbahce'nin 100.yılında süpriz transferlerden biri olacağın konuşuluyor?
Emre: fenerbahçeden teklif geldiği doğrudur. hemde newcastle'dan daha büyük bir teklif yaptılar ama ben newcastle'ı tercih ettim. Çünkü ben türkiyede galatasaraylı Emre olarak anılmak istiyorum. ben türkiyede efsane kadro oyuncusu olarak anılmak istiyorum. Emre denince galatasaraydan sonra parantez içinde fenerbahce oyuncusu olmak istemem. ama bana ilgi duymaları beni memnun etti. zaten onlara teklifleri için teşekkür ettim. yaşım 26. en verimli çağımda avrupada kalmam ve türk futbolunu temsil etmem benim için önemli. artık anadolu kulüplerindeki futbolcu arkadaşlarımız kendilerini aşsınlar ve dört büyüklerden önce avrupayı tercih etsinler. avrupanın sıra takımı bile olsa gelisinler burası çok farklı bir yer. avrupada oynayan oyuncu sayımız çok yetersiz. bence avrupada bizi temsil eden oyuncu sayısı,dünya kupasına gitme kadar önemli bir konudur. türkiye deyince akla ilk fenerbahçeden tuncay Şanlı geliyor. bence türkiyede bazı arkadaşların avrupaya gelme devri geldi ve geçiyor.
-galatasarayın içinde bulunduğu durumu nasıl değerlendiriyorsun?
bizim zamanımızdada aynı olayları bizde yaşadık. sabırlı olmak gerekir. Şu an galatasarayın bünyesinde bulunan arkadaşlar bilmelidirlerki galatasarayda kİmsenİn parasi kalmamiŞtir ve kalmaz...ben yetişme dönemimi galatasarayda geçirdim ve 20 yaşında bir maceraya atıldım. hala uefa kupasinin fİnalİnde cezali olup oynamamak İÇİmde kaldi..yarı finaldeki leeds maçından sonra finale çıktığımıza dahi sevinemedim o günlerde çok ağlamıştım. o finalde bende oynamalıydım dedim. **ben galatasaraya çok şey borçluyum**. bakın ben geldiğim yeri unutmam. biz büyürken gecekonduda büyüdük ve bizim başımızda kimse yoktu. galatasaraylı yönetici abilerimiz beni aldılar ve yetiştirdiler. evimize ekmek girmiş oldu. ben herşeyimi galatasaraya borçluyum. evimize hiç et girmezken galatasaray sayesinde girmiş oldu.
ben pişme dönemimin galatasarayda geçtiğini düşünüyorum. newcastle la 3 yıllık anlaşmam var. ben galatasaraya tam gücümle bir şey verdiğimi hatırlamıyorum. newcastle dan sonra ki tercihim ekonomik durumu ne olursa olsun elbette galatasaray olacak...kimsenin üzerimde hakkı kalmasını istemem. zamanı gelince hakkımı ödeyeceğim.benden çok sevdiğim kulübüme 50.000 dolar. otuzuma girmeden galatasaraya gelmek ve jübileme kadar 6 sene gibi bir sene hizmet etmekten onur duyarım.
-Emre her fırsatta galatasarayı çok sevdiğini söylemene rağmen bazı yöneticiler Emre ismine soğuk bakıyorlar?
doğrudur. **ben galatasarayı sevmekten başka bir suç işlemedim**. İntere gittiğim sene hakan ağabey beni ve okanı interli yöneticilere tavsiye etmiş. tabi galatasaray sıkıntılı dönemlerinden birini yaşıyor o zaman. galatasaraylı yönetici abilerim intere gitmemi ve kulübe para kazandırmamı istediler. inter beni almadan önce galatasarayla anlaşmıştı. ama yönetimin ihmali yüzünden interin anlaşmada hazırladığı maddeler yüzünden sadece''yetİŞtİrme payi''ödendi galatasaraya. galatasarayda bana beleşci takımı sattı diyenler zamanında beni satan yÖnetİme sorsunlar...
**Alintidir!**
Ne deyim Emre yaziklar olsun! Sonun Fatih Akyel olsun!