Sırbistan-Karadağ Futbol Federasyonu ayrılmak için çalışmalara başladı.
Sırbistan-Karadağ Futbol Federasyonu (FSSCG) Başkanı Tomislav Karadzic, konuyla ilgili Sportski Zurnal gazetesine yaptığı açıklamada, gelecek ay Almanya'da başlayacak 2006 Dünya Kupası Finallerinden sonra federasyonları ayıracaklarını söyledi.
Bağımsızlık referandumundan çıkacak her türlü sonuca önceden hazırlıklı olduklarını belirten Karadzic, ''Zaten her türlü olasılığa karşı plan ve programımızı yapmıştık. Finallerden sonra 28 Temmuz'da Sırbistan'ın ayrı, Karadağ'ın ayrı bir futbol federasyonu olacak'' dedi.
Karadzic, ''650 bin nüfusuyla küçük bir Adriatik Cumhuriyeti'' olarak tanımladığı Sırbistan'ın, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine yasal olarak doğrudan katılacağını kaydederek, ''Sırbistan, Birleşik Devletin yasal halefidir, bu nedenle FIFA ve UEFA ile hiçbir problemimiz yok, ancak Karadağ'ın üyelik için başvuru yapması gerekecek. Bizim federasyonlarımızın ayrılığı çok basit ve kısa olacak çünkü bu duruma kendimizi önceden hazırlamıştık'' diye konuştu.
Karadağ Futbol Federasyonu Başkanı Savıcevıc
Bağımsızlık referandumuna sıkı sıkıya bağlı olduğu bilinen Karadağ Futbol Federasyonu Başkanı Dejan Savicevic ise Dünya Kupası Finallerinde, Sırbistan-Karadağ Milli Takımını gönülden destekleyeceklerini belirterek, ''Sırbistan her zaman kalbimde olacak. Finallerde milli takımımıza tezahüratlarımızla eşlik edeceğiz. Ayrıca 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde de Sırbistan'dan desteğimizi eksik etmeyeceğiz'' dedi.
Mılosevıc Ve Jevrıc Üzgün
Milli takım oyuncularından Savo Milosevic, kendisinin ve takım arkadaşı Dragoslav Jevric'in bağımsızlık sonucu nedeniyle üzgün olduklarını ifade etti.
Jevric ile konuştuğunu kaydeden Milosevic, ''İkimiz de çok üzgünüz. Bağımsızlık yanlılarını kutlamak isterdim, ancak ben bu konuda farklı düşünüyorum. Ama tabii ki üstesinden geleceğiz ve işimizi yapacağız'' dedi.
Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele edecek olan Sırbistan-Karadağ Milli Takımı'nda, kaleci Dragoslav Jevric ile golcü oyuncu Mirko Vucinic olmak üzere sadece 2 tane Karadağlı futbolcu yer alıyor.