Yıldırım'dan sonra başkanlık zor!"
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, yönetim kurulu olarak bugün yaptıkları toplantıda, oybirliğiyle Olağanüstü Genel Kurul kararı aldıklarını ve genel kurulun 17-18 Haziran, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 24-25 Haziran tarihlerinde yapılmasına karar verdiklerini söyledi.
Nihat Özdemir, kulüp binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında yönetim kurulu kararlarını açıkladı. Özdemir, "Geçtiğimiz Perşembe günü başkanımız, kamuoyuna yaptığı basın toplantısında başkanlık görevini bıraktığını açıkladı. Bunun üzerine bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında tüzüğümüz gereği başkanvekili olarak Aziz Yıldrım'ın görevini ben devraldım. Benim başkanlığımda yapılan yönetim kurulu toplantısında, 17-18 Haziran'da çoğunluk sağlanamadığı durumunda ise 24-25 Haziran'da başkanlığın ve yönetim kurulunun seçimi için olağanüstü kongre kararını oybirliğiyle aldık. Olağanüstü genel kurulda yönetim kurulu üyeleri için tüzüğümüzün gerektirdiği işlemler, genel sekreterlik tarafından yapılacak" dedi.
Kongrenin yapılacağı tarihe kadar başkanvekili olarak başkanlık görevini yürüteceğini de kaydeden Özdemir, "Yönetim kurulu üyeleri de kendi üzerlerine düşen görevleri aynen devam ettirerek kongreye kadar kulübü götürecekler. Bu arada, önümüzdeki olağanüstü genel kurulda Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na aday olmayacağımı ifade ediyorum" diye konuştu.
Olağanüstü genel kurul tarihine kadar Sarı-lacivertli kulüpte çalışmaların durmayacağını da belirten Özdemir, "Teknik direktör ve futbolcu transferi konusundaki çalışmalarımız devam edecektir. İç transferde bütün futbolcularımızla anlaştık. Sözleşmeleri biten futbolcuların sözleşmelerini uzattık. Sadece geçen yılki kadromuzdan Marcio Nobre, Beşiktaş'a gitti. Temmuz ayında futbol takımımız, Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda oynayacaktır. Bu yüzden başta teknik direktör olmak üzere yapacağımız iç ve dış transfer çalışmaları aynı hızla devam edecektir" şeklinde konuştu.
Nihat Özdemir, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz'ın sorduğu bir soru üzerine Fenerbahçe'nin bir spor kulübü olduğunu ve bu kulübü idare eden ve her üyenin onay verdiği bir tüzük bulunduğunu da söyleyerek, "Tüzüğümüzde ne yazıyorsa ona göre hareket ettik. Etik bir davranışta bulunduğumuza inanıyoruz. Fenerbahçe camiamız için hayırlı olmasını diliyoruz. Ayrıca teknik direktör ve oyuncu transferi konusunda önümüzdeki haftaya kadar herhangi bir açıklama yapılmayacaktır" cevabını verdi.
Fenerbahçe Kulübü'nün tüzüğüne göre genel kurul üyelerinin kulüp başkanını ayrı, yönetim kurulunu ayrı seçtiğini de ifade eden Özdemir, "Başkanımız Aziz Yıldırım 'Görevi bırakıyorum' demişse yönetim kurulunun, bunu kabul edip etmeme durumu yoktur. Başkanı, Fenerbahçe Kulübü kongre üyeleri seçti. O, genel kurula karşı sorumlu. Başkan ayrıldığı zaman ilk genel kurula kadar başkanvekili devam eder. Arzu ettiği zaman göreve gelir. Hepimizin gönlü tekrar gelip başkanlığa aday olmasından yana. Yeni bir yönetimle aday olabilir. Tüm kamuoyunun istediği gibi biz de bunu istiyoruz" diye konuştu.
Uzun zamandan beri yöneticilik yaptığını ve 2 dönemdir de başkan vekilliği görevini yerine getirdiğini kaydeden Özdemir, "Zaman zaman başkan olup olmayacağım soruluyor. Hayat felsefemde ve programımda Fenerbahçe Başkanlığı gibi bir şey olmadığını birkaç defa ifade ettim. Benim kulüp başkanlığına ne aile ne de iş hayatım fırsat vermektedir. Ayrıca, Aziz Yıldırım'dan sonra başkanlık yapmanın çok zor olacağını biliyorum. Kendisiyle geldim onunla birlikte giderim. Önümüzdeki günlerde Fenerbahçe Kulübü'nde hizmet görevi bana düşerse bunu seve seve yerine getiririm" dedi.
Fenerbahçe Kulübü kongre üyelerinin ne yapacağını çok iyi bildiğini de ifade eden Nihat Özdemir, Sarı-lacivertli kulübün kurumsal bir yapıya kavuştuğunu ve kulübün bu seviyeye gelmesinin kendilerini gururlandırdığını sözlerine ekledi.