"Karar yönetimin!"
Daum Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda basın açıklaması düzenledi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında öncelikle bir gazetenin kendi ağzından verdiği röportaja değinerek "Yazılanların çoğu yalan. Bir akşam yemeğiydi ve 2 hafta önce yapılmıştı. Niye şimdi yayınladılar anlam veremiyorum" dedi.
Öncelikle Fanatik Gazetesi'nde çıkan haberden dolayı üzgün olduğunu ve bu tür yanlı haber yüzünden Başkan Aziz Yıldırım ve tüm camia ile ilişkilerinin zedelenebileceğini dile getirerek söze başlayan Daum, "Ben böyle bir röportaj vermedim. 2 hafta önce bir yemek yedik, ama kısmen yanlışlar var ve neden bu şekilde haber yapıldı, şampiyonluk kaçtıktan sonra bir amaçları mı vardı, anlayamadım...Aslında bugün gazetede bunun böyle yayımlanacağını öğrendim. Basına bu şekilde çıkacağını öğrenince, o sayfadan sorumlu editör arkadaş ile konuştum. Yayınlayacağınız şey benim konuşmalarım ile bağdaşmıyor, aynı şeyler değil dedim...Dün öğleden sonra bir kez daha uyardım kendilerini ama kabul etmedi. Basın hakları çerçevesi içerisinde bu habere şahsım adına müsaade etmediğimi söyledim. Onlar bunun mümkün olmadığını bildirdiler ve bugün de gazetedeki yerini aldı bu haber. Bu haber içerisinde iddia edilenler, yorumlar, fikirler üzerine benim söyleyeceklerim şunlar olur ancak:
Konuşmanın tamamı İngilizceydi...Ben kimseye kırgın ve kavgalı değilim. Başkan ile çok güzel bir ilişkim var...Aziz Yıldırım'a fazlasıyla değer veriyorum...Gelecekte de Fenerbahçe Kulübü içinden olumsuz bir görüşüm hiç kimse için olmayacak. Fanatik gazetesinde çıkan haber sonucu yönetim kurulu ile oluşan hayal kırıklığı konusunda üzgünüm. Olumlu bir atmosfer içinde konuşmalarımızı tamamladık o gece. Çıkan haber çok farklı yorumlandı ve içeriği yanlış..."
"TÜRKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM"
"Türkiye'yi ve Fenerbahçe'yi seviyorum, bunu her zaman her yerde vurguladım. Türkiye benim ikinci vatanım..."
"BAŞARILI OLMAYA BAŞLADIKTAN SONRA ŞARTLAR ZORLAŞTI"
"Doğru olan bir şey var ki, Fenerbahçe'de başarılı olmaya başladıktan sonraki ortamımız her geçen gün zorlaştı. İlk yaşadığımız şampiyonluktan sonra bunu net bir şekilde hissettim"
"BEN SÖZLEŞMEMİ BİTİRMEYE HAZIRIM , KARAR YÖNETİMİN"
Cuma günü kalçamdan ameliyat olacağım için, şu anda durumumu kestiremiyorum. O yüzden sözleşmemin feshi için ricada bulunacağım...Normalde 2007'ye kadar sözleşmem var...karar yönetimindir..."
"BAROS'U İSTEDİM DOĞRU AMA BUNUN ANELKA İLE İLGİSİ YOK"
"Mılan Baros konusuna gelince, arzuladığım bir oyuncuydu. Ama o Türkiye'ye gelmek istemedi. Nıcolas Anelka ile bu isteğin bir alakası yoktu. Anelka zaten bizim oyuncumuzdu. Mılan Baros'u almak istedim ama o gelince Anelka gidecek diye bir şey yoktu. Anelka mükemmel maçlar çıkardı. Son dönemde o ekstra klasını ortaya çıkarıp, Fenerbahçe için katkıda bulunmasını isterdim. Dha iyi performans beklerdim...Bunu açıkca söyleyeyim. Transferde benim istediklerim dikkate alınır ama gerçekleşmesi aşaması yönetim tarafından yapılır..."
"YABANCI SINIRLAMASI TÜRK FUTBOLUNA ZARAR VERİYOR"
Türk takımları 6 yabancı ile kısıtlandırılıyor. Cezalı, sakatlıklar hesaba katıldığında bu sayı daha da azalıyor. Türk takımlarının önümüzdeki sene de Avrupa'da final oynaması pek mümkün değil. Tabii ki de hedefler koymalıyız fakat gerçekleri de görmeliyiz.
"BÜLENT KORKMAZ GİBİ BİR OYUNCU ARZULADIM"
"Yarın yine yayınlancak haber ile ilgili bir konuşa değinim.. Bülent Korkmaz ile ilgili -o tarz bir oyuncuyu arzulardım dedim. Bunun yanlış anlaşılmasını istemiyorum, Bülent G.Saray'ın futbolcusuydu. Ben o tarz onun karakterinde bir oyuncu arzulardım demek istedim.
"CARLOS İÇİN ŞANSIMIZ AZ, O PETROL ÜLKELERİNDEN BİRİNE GİTMEK İSTİYOR"
"Aynı şekilde Roberto Carlos ile ilgili de yarın bir haber çıkacak medyada. O haberde de Carlos'un Dünya çapında bir oyuncu olduğunu belirtmek istedim. Unutmamak gerekirse her Dünya Kupası'nda olduğu gibi Carlos'da oynayacaktır. Dünya Kupası'ndan sonra belli bir tatile ihtiyaçı olacaktır. Fakat biz Temmuz sonunda bir ön eleme oynayacağız bunu unutmayalım. Benim almış olduğum bilgiler dahilinde Roberto Carlos'un petrol ülkelerinden birine gideceğinin duyumunu aldım. Oyuncunun transferinin gerçekleşmesinde şansımızın az olduğunu söyledim.
"AZİZ YILDIRIM EFSANEDİR"
Bunu ona defalarca söyledim o kabul etmese de benim gözümde Aziz Yıldırım "EFSANE" bir başkandır. Yönetim kurulu dahil herkes tam destek verdi. Son olarak şunu diyebilirim ki F.Bahçe'de çalışmak benim için büyük gururdur. Ben bana güvenen herkese teşekkür etmek istiyorum.
Bu arada Şükrü Saraçodğlu Stadı’ndaki basın toplantısı odasında Daum’un arka tarafına "FENERBAHÇE BÜYÜKLÜĞÜNÜN ADI KONAMAZ" şeklinde yazı asıldı.