Anelka: "Futbolun adaleti yok"
Fenerbahçe'nin yabancı oyuncuları Nicolas Anelka şampiyonluğu kaçırdıklarına uzun süre inanamadıklarını söyledi. Sezonun sona ermesinden sonra ülkesi Fransa'ya giden yıldız oyuncu, hiç ummadıkları şekilde şampiyonluğu kaybettiklerini belirterek, "Denizlispor maçında sonra uzun süre şampiyonluğun kaçtığına inanmakta zorluk çekti. Çünkü hepimiz şampiyonluk için hazırdık. Ancak futbolun adaleti yok" dedi.
Sezon başından bu yana her ülkesine gidişinde Türkiye'ye dönmeyeceği şeklinde haberler çıkan Anelka, "İngiltere'nin Newcastle United kulübüne gideceğim yönünde dedikodular var. Her zaman böyle haberler çıkıyor. Ancak ben Fenerbahçe'nin oyuncusuyum. Türkiye'ye geri döneceğim" ifadelerini kullandı.
Sarı lacivertli takımın savunmadaki başarılı oyuncusu Fabio Luciano ise şampiyonluğu kaybetmenin şokunu alatamadıklarını ifade ederek, "Sezon boyunca liderdik bunu yaptığımız hatalarla kaybettik. Galatasaray'da çok iyi mücadele etti ve sezon boyunca bizi hiç rahat bırakmadılar. Futbolda her zaman olabilecek şeyler bizim de başımıza geldi ve maalesef şampiyonluğu kaybettik. Çok üzgünüm" diye konuştu.
Fenerbahçe'de bu sezon kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcu gelecek sezonla ilgili olarak ise "En büyük isteğim gelecek sezon da Fenerbahçe'de oynamak. Ben ve Ailem Türkiye'ye çok alıştık. Diğer Brezilyalı arkadaşlarımızla birlikte burası evimiz gibi oldu. Benim açımda sorun yok umarım iki kulüp anlaşır ve ben yine Fenerbahçe forması giyerim" ifadelerini kullandı.