DİKKAT: SPOILER!!(çok fena spoiler yapacağım, gidecekseniz okumayın)
S
P
O
I
L
E
R
*
*
Olmadı.. Brett Ratner isimli şahıs hayatında X-Men çizgi romanı okumadığını göstermek için elinden geleni ardına koymamış(ki ben kendisini bir X-Men fanı diye duymuştum). Sen kockoca X-Men efsanesini al bir filmde bitir. Üstelik bunu maksimum oranda saçmalayarak yap. Bu filmde olanlara "X-Men 4'ün çekilmeyeceğini" ve bunun son film olduğunu duymasam bir yere kadar tolerans gösterebilirdim belki. Hatta bir X4 gelmesi halinde filme tek başına "10/7" bile verirdim. Ama bir final olarak düşünüldüğünde berbat. Peki filmin bu olumsuz yanları neler;(Eğer spoiler uyarıma aldırmayıp buraya kadar geldiyseniz hala dönmek için geç değil!)
- Sen git X-Men'in en büyük karakterlerini -Cyclops'u(tamam sevmezdik ama..), Jean Grey'i(biz o ölenin gerçek Jean olmadığını biliyoruz peki ya sayın Ratner) ve Prof. Xavier'ı(şaka şaka ölmedi, hemen salondan fırlamayacaktınız işte, iki dakika bekleyinde credits bitsin)- öldür.
- Bunları yapmışken eksik kalmasın diye Magneto'nun(o da muamma), Rogue'un, Mystique'ın ve daha nice mutantın güçlerini al.
- Juggernaut mutant mı sayın Ratner!?
- Bobby ve Rogue'mu? Anladık Gambit yok ama yani..
- Rogue ve mystique bağlantısıda iç edilmiş anlaşılan..
- Stan Lee!! İçin rahat mı Sten Lee!!
- Colossus Rus değil miydi sayın Ratner?!
- Peki ya o Wolverine'in pençeleri sayın Ratner!!
Yine de bunun final olmasına karar verenlerin vazgeçmesi halinde film kurtarılabilir, şöyle ki;
- Magneto'nun satranç taşını oynattığını gördük. X4'te ilacın geçici olduğu anlaşılır, herkes gücünü geri alır. Mystique ve Rogue'da dahil..
- Xavier'ın ölmeden önce bilincini filmin başında hastanede gördüğümüz mutanta gönderdiğini gördük. Xavier okula geri döner, ben ölmedim canlar der, herkes sevinir..
- Bobby ve Rogue, Gambit'in ortaya çıkmasıyla kendilerine gelirler..
- Jean Grey geri döner ki zaten olması gerek o..
- Scott'un öldüğünü görmedik. Ha dünya üzerinde Cyclops'u seven bir tane X-Men fanı yok ama Cable'ın doğması için Jean ile evlenmeleri lazım. X4'te ölmediği ortaya çıkar.
- X4'te Apocalypse gelir, tüm X-Men fanları sevindirik olur.
- Wolverine pençelerinin nereden çıktığını hatırlar.
- Piotr rus olduğunu anımsar.
- Birileri çıkıp Juggernaut'a ve filmin yönetmeni Ratner'a Juggernaut'un mutant X geni taşımadığını söyler.
*
*
S
P
O
I
L
E
R
(SPOILER BİTTİ)
İşte böyle, spoiler alanında dediğim gibi eğer yapımcılar karar değiştirir ve X4'ü çekmeye karar verirse Ratner'ın tüm hataları temizlenebilir ve Bryan Singer yönetiminde yepyeni bir film yapılabilir. Böylece bu film aceleye gelmiş bir final olmaktan kurtulur. Hatta bu sayede izlediğimiz film aksiyon dozu yüksek, yeri gelince duygusallaşan hoş bir film olur ve 10/7'yi hakkeder. Bu arada spoiler sayılmayacak iki şey;
- Evet, o satranç taşı oynadı..
- Film bitince hemen kaçmayın, credits'in bitmesini bekleyin, ödüllendirileceksiniz..