Damir Mrsic hafta boyunca hastalığı nedeniyle hastanedeydi. Son durumunu bilmiyorum ama oynarsa bir halsizliği olabilir. Damir Mrsic olmadan Fenerbahçe'nin neredeyse gücü yarı yarıya düşüyor. Son olarak Büyük Kolej deplasmanında Mrsic olmadan fark yediler. Maçın Abdi İpekçi'de oynanmasının sebebini bilmiyorum ama Galatasaray bu sezon maçlarını oynadığı Ahmet Cömert'te oynasaydı iyi bir seyirci baskısı oluşturabilirdi. Abdi İpekçi'ye 4 bin kişi gitse aynı ortam oluşmaz ama Ahmet Cömert'in kapasitesi olan 2.500 kişi salonu doldurursa Fenerbahçe'nin işi bir nebze daha olsun zorlaşırdı. Abdi İpekçi'de oynanması yönetim kararıysa bence hata yapılmış. Tabi Abdi İpekçi dolarsa ayrı ama dolacağını sanmıyorum.
İki takımın pota altı mücadelesini incelersek izlenmesi zevk veren, müthiş bir mücadele olacağı açık. İki takımda da rakip için caydırıcı blok tehdidi olan oyuncular var, Fatih Solak ve Semih Erden. Özellikle Fatih Solak'ın Efes maçındaki performansı inanılmazdı, Efes Pilsen'in 4 üst düzey uzununa karşı harika mücadele etmişti ve Galatasaray'ın o maçı kazanmasının baş mimarı olmuştu. Aynı şekilde Semih Erden'de ilk yarıdaki Efes Pilsen maçında oynadığı oyunla pota altını karartmış ve nerdeyse Efes Pilsen uzunlarına potayı göstermemişti. Son Beşiktaş maçında da Semih'in performansı müthişti. Ama bu iki oyuncunun dezavantajları erken faul problemine giriyor olmaları. Kambala'ya karşı mücadele edecek olan Fatih Solak'ın sinirlerine hakim olması gerekiyor, yoksa Fatih çok erken süre içinde faul problemine girebilir. Aynı şekilde Semih'te tecrübesizliğinin kurbanı olarak çok basit fauller yapabiliyor.
İki takımın süperstarlarına geldiğimiz zaman.. İşte gerçekten zevkle izlenecek bir mücadele de burada olacak. Dixon ve Mrsic. İkisini de anlatmaya gerek yok, birisi Türkiye Ligi'nin sayı kralı, imkansız sayıların adamı Dixon, diğeri ise takımının her şeyi, taraftarının taptığı oyuncu Mrsic. Ama başta da söylediğim gibi Mrsic'in bir hastalığı var ve bu onu oynarsa etkileyebilir. Umarım öyle bir şey olmaz ama eğer oynamazsa Fenerbahçe'nin şansı bence baya azalır.
Bu maçın bir diğer anlamı da play off'ta bir derbi eşleşmesi olma ihtimali. Eğer Fenerbahçe kazanırsa Beşiktaş ile eşleşiyor ama kaybederse, Tekelspor İTÜ'yle oynayacağı ve büyük bir mucize olmazsa kazanacağı için Tekel 6. oluyor ve Beşiktaş ile Tekel eşleşiyor. Ben şahsen Beşiktaş'ın Tekel ile eşleşmesini istiyorum. Tekel'i de Fenerbahçe'yi de büyük ihtimalle eleyeceğimizi biliyorum ama Fenerbahçe eşleşmesi zihinsel olarak Tekel eşleşmesinden çok daha yorucu geçecektir ve playoff'larda en istenmeyecek şey herhalde ilk turdan kafaca yorulmaktır. Galatasaray için ise bu maç derbi olması dışında, bir ölüm kalım maçı çünkü Galatasaray kazanırsa Beşiktaş'ın muhtemel Darüşşafaka galibiyeti sonrası play off vizesi alıyor. Ama yeri garanti olan ve rahat olan Beşiktaş'ın Daçka karşısındaki performansı muamma. Playoff'lar öncesi Murat Didin önemli oyuncularını dinlendirmeyi de düşünebilir. Ama sanmıyorum, bence ilk maçta aldığı kötü yenilgi sonrası Beşiktaş ikinci maçta Darüşşafaka'dan rövanşı almak isteyecektir ve bu nedenle ciddi bir oyun oynayacaktır. Yani tahminim Galatasaray'ın kazanırsa playoff'a kalacağından yana. Maç ile ilgili tahminim ise Galatasaray'ın bir adım önde olduğu şeklinde. Fenerbahçe'de Mrsic'in tam randımanla oynaması çok önemli. Ama her şeyin ötesinde adına yakışır müthiş bir derbi olacağı kesin.
Saygılar.
(Yazıya başlarken bu kadar uzun bir yazı yazacağımı tahmin etmemiştim, ama yazdıkça yazasım geldi. :) Zaman ayırıp okuduysanız teşekkür ederim. :) )