Gelirleri tümüyle Galatasaray Eğitim Vakfı'na bağışlanan Galatasaray Liseliler Eskiler Şamatası'nın üçüncüsü 29 Nisan Cumartesi günü, Beyoğlu Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde düzenleniyor.
Galatasaray Liseliler tarafından düzenlenen Eskiler Şamatası'nın 3. süne ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:
Eskiler Şamatası Nedir ?
Bu sene, 29 Nisan 2006 Cumartesi günü üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Eskiler Şamatası, ilk olarak 2002 yılında, Ferhan Şensoy'un "Kalemimin Sapını Gülle Donattım" isimli kitabında sözünü ettiği bir anısının kıvılcımlamasıyla ve bir Galatasaray kültür geleneği olan Şamata'nın, eski öğrencilere yönelik yeni bir yorumlamasıyla hayata geçirilmiştir.
Kimlere Seslenir ?
Eskiler Şamatası, adı üzerinde oraya davetli olarak gelen Galatasaray Camiası'na mensup her yaş ve dönemden 1000 - 1500 eski Galatasaray Liseli öğrenciye yönelik bir etkinliktir.
Ve yapılan gösteriler, Camia'nın ileri gelen "duayenlerinde" bile nostaljik duygular uyandırıp, sahne gösterilerine doğaçlamayla katılmalarına yol açar!
Kimler Katılır ?
Eskiler Şamatası'na, öncelikli olarak Galatasaray Liseli müzisyen, komedyen, yazar, ressam, gibi sanatçı ağabey ve ablalar ve tabii Galatasaraylı gazeteciler, gönüllü olarak rol ve yer alacakları sahne etkinlikleriyle katılırlar.
Etkinlikler bir Cumartesi öğleden sonra başlayıp, neredeyse bir maraton içeriğinde(!) hemen hemen 8-9 saat sürer, Eskiler Şamatası Pazar sabahı erken saatlerde biter!
Eskiler Şamatası 3
Eskiler Şamatası'nın 3.cü "sayısında" Erol Günaydın, Timur Selçuk, Ferhan Şensoy, Tarık Papuççuoğlu, Işıl Kasapoğlu, Rasim Öztekin, Atilla Demircioğlu gibi ünlü sanatçılar müzik ve skeçleriyle, Çetin Altan, Ali Sirmen, Yiğit Okur, M. Ali Birand, Tolga Yarman, Asaf Savaş Akat, Özhan Canaydın, Sina Koloğlu gibi ünlü isimler de anı ve anekdotlarıyla sahne alacaklar.
Bu sene çok daha büyük sayıda bir katılım beklendiği için ve Lise'nin havasından pek de uzaklaşmamış olmak adına, 29 Nisan'da saat 16.00'dan itibaren Yeni Melek Gösteri Merkezi ağırlayacak Eskiler Şamatası'nı!
Elde Edilecek Gelir Nereye Aktarılır ?
Eskiler Şamatası'nın gelirleri tümüyle Galatasaray Eğitim Vakfı'na devredilir ve Vakıf aracılığıyla ve Vakıf'ın denetiminde "Şartlı Bağış" olarak Galatasaray Lisesi öğrencilerinin sosyal ve kültürel faaliyet gereksinimlerine yönlendirilir.