Kendi bilgilerimden ve deneyimlerimden birþeyler açýklaya-ak anlatmak istiyorum konuyu. ilk olarak bunun ne olduðundan bahsetmek istiyorum, aranýzda bilmeyenler olduðunu düþünerek:
astral seyehat insanýn, normal vucudundan yani fiziki bedeninde ayrýlýp, bilinç olarak bir nevi ruh olarak zaman mekan kaygýsý taþýmadan hareket edebilmesidir. yani bir hafta öncesine yada bir hafta sonrasýna gidebilmeyi mümkün kýlmasýdýr. bunu yapabilmek için çok deðiþik teknikler mevcuttur , herkezin kendisine göre geliþtirdiði deðerli teknikler vardýr (ben birçoðunu denedim ama hiçbirinde yapamadým oda ayrý mevzu).
astral seyehat yaparak istediðiniz yere saniyesinde ulaþabilirsiniz. çünkü o ortamda yürümüyorsunuz sadece gimek istediðiniz yeri düþünüyorsunuz ve anýnda orda oluyorsunuz. iþin en güzel tarafý bu olayýn tamamen zararsýz olmasý. okuduðum birçok kitapta insana zarar verecek hiçbir bulguya rastlanmamýþtýr. sadece bunu yaparken insanýn içinde iyi niyet taþýmasý gerekiyor. ben yapamadým , belki yeterli seviyede tekamüle ulaþamadým yada yeterli seviyede konsantire olamdýn. bilmemiyorum.
ruhani bedeniniz fiziki bedeninizden ayrldýktan sonra, isize sadece gitmek istediginiz zamaný ve mekani düþünmek kalýyor o kadar. ama bu benim bunu yazýþým kadar kolay deðil. çünkü bu oalyý gercekleþtirebilmek için birçok meditasyon tekniðini kullanmak gerekiyor. en baþta insanýn kendi korkularýndan arýnmasý gerekiyor. astral seyehat mevzusu aslýnda kendi konusunda alt dallara ayrýlýyor.bunlardan biriside lusit rüya denilen bir olay. bu rüya gercekleþiyor yani gercek zaman ve mekanda yaþanmýyor sadece kiþinin kendi beynin olayýn farkýna varmasý ve rüyayý istedigi þekilde yönetebilmesi. bu eðlenceli birþey cünkü rüyanýzda istediginiz herþeyi yapabilirsiniz. ama gercek dünyada degilsinizdir. lüsit rüya astral seyehat yapabilmek için önemli bir adým olarak görüüyor. bunu yapabilenler astral cýkýþlarý çok daha kolay yapýyor. ben þahsen 2 yada 3 kez rüyamda , rüya gördüðümün farkýna vardým, ve o andan sonra yani uyanana kadar rüyamý þekillendirebildim. ama çok kýsa sürüyor. hemen uyanýyorsunuz ve tadý damaðýnýzda kalýyor. rüyanýzda, rüya gördüðünüzü anlayabilmenizde gercekten zor bir iþtir. sanýrým ben zamanýnda çok uðraþtýðým için istemdýþý birkaç kez farkýndalýða geçtim, güzeldi.
astral seyehat yaparak cok uzaktaki bir arkadaþýnýzý görebileceginizi söylüyorlar, saygýlý hali vakti yerindemi diye. ama onunla hiçbir þekilde temasa gecemezisiniz. sadece bir köþede durup bakarsýnýz. yada çok görmek istigiðiniz bir yere gidebilirsiniz, ama önce biryerlerden resmini görmeniz yada hakkýnda biraz bilgi edinmeniz gerekiyor.
zamanda haraket kavramý bana çok ilginc gelmiþti. geleceðe yada geçmiþe gitmek. biraz ucuk bir fikir ama olduðu iddia ediliyor. düþünün ir kere ; istanbulun fethine gidip savaþý izliyorsunuz yada 10 yýl sonrasýna gidip çocuklarýnýzýn o dönemki haline bakýyorsunuz. geleceði allahtan baþka kimse bilemez diye biliyorum, iþte burada dini ananýþlarýmla çakýþtýðý için yapamadým bunu belkide. zaten geleceði görmek pek o kadarda yani düþündüðümüz kadar d iyi olmamalý. bazen acý verebilr. bunlar küçük detaylar.
sizin bu konu hakkýndaki görüþleriniz nelerdir. lütfen "evet alabilir" yada "hayýr mümkün olamaz" gibi kýsa cümleler kurmayýn, nedenlerinide kendinize göre acýklayýn. güzel bir tartýþma olsun.