Galatasaray Spor Kulübü Mali ve Sportif İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Adnan Polat, bugün Mecidiyeköy'deki Kulüp Binası'nda bir basın toplantısı düzenledi.
Başkan Yardımcısı Adnan Polat toplantısında öncelikli olarak, haftalık basın toplantılarının günü konusunda, basın mensuplarıyla ortaklaşa karar alarak, bu toplantıların salı günleri yapılacağını söyledi. Polat ayrıca, medya organlarında yayınlanan Galatasaray ile ilgili haberlere değindi. Bu konuda basın mensuplarından, özellikle doğru habercilik ve yapıcı yorumculuk yapılmasını rica ettiğini; asparagas ve yalan haberlerden vazgeçmelerini istedi. Adnan Polat basında çıkan transfer haberleri ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Galatasaray futbol takımından başlamamız gerekirse, takımımız şu an şampiyonluk yolunda çok önemli 5 haftalık bir sürece girdi. Gazetelere, habere bakıyorum sabahtan akşama kadar dünya kadar futbolcu transfer ettiriyorsunuz. Eski dönemlerde biliyorum, bir transfer döneminde Fransız Milli Takımı'nın tamamını transfer ettiriyordunuz bize. Durumumuz şöyle, önümüzdeki hafta teknik heyetle bir toplantı yapacağız. Takım ve futbolcular hakkında bilgi alacağım. Ondan sonra futbolcularımızla tek tek görüşeceğim. Hepsinin problemlerini dinleyip, önerilerini alacağım. Sonrasında da bu bilgiler ışığında Yönetim'e bir rapor sunup, gerekli stratejik kararı alıp, ne yapacağımız ortaya çıkacak. Onun için şimdiden kamuoyunu yanıltmayalım. Galatasaray takımını da olumsuz etkiliyorsunuz. Bundan da vazgeçin. Çünkü çok kritik beş hafta yaşayacağız" dedi.
Adnan Polat, basın mensuplarından söyledikleri sözlerin aynen aktarılması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi. Geçtiğimiz haftalarda verdiği bir demeçte, Galatasaray'ın zaman zaman bu sıkıntılardan dolayı sahipsiz kalması gibi cümle kullandığını ve bunun manşetlere taşındığını söyledi. Polat, sözlerine şöyle devam etti: "Galatasaray'ın sizin de bildiğiniz gibi milyonlarca taraftarı var. Bunlar Galatasaray'ın sahibi. Binlerce kongre üyesi ve yönetim kurulu üyesi var. Bunlar Galatasaray'ın sahibi. Galatasaray her zaman sahibi olan, Türkiye'nin en önemli markası ve kurumudur".
Polat, kendisini, özellikle de Başkan Özhan Canaydın'ı da rahatsız eden bir konuya, kamuoyunda ve basında geçen "Gizli başkan" açıklamalarına değindi. Adnan Polat, buy açıklamalarla ilgili olarak, Galatasaray Spor Kulübü'nün Başkanının Özhan Canaydın olduğunu, kendisi ve diğer yönetim kurulu üyelerininse Başkan Canaydın'ın listesinden seçime girip, göreve geldiklerini söyledi. Bu tip açıklamaların gündeme gelmemesini rica eden Polat, bu açıklamalarla Başkan Özhan Canaydın'a da haksızlık edildiğini belirtti.
Hafta içinde Emre Belözoğlu'yla ilgili çıkan haberler hakkında da görüşlerini belirten Adnan Polat, çıkan haberlerde olduğu gibi Emre'nin Galatasaray Spor Kulübü'ne 15 yaşında geldiği söylenen futbolcunun 13 yaşında Kulübe geldiğini söyledi. Emre Belözoğlu'nun Galatasaray'dan Inter'e transfer olduğu dönemde ise sözleşmesinin bittiğini ve herhangi bir bonservis bedelinin sözkonusu olmadığını; bu tip bir haberlerin neden yapıldığını anlamadığını belirtti.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la yediği bir akşam yemeği hakkında çıkan abartılı haberlere bir anlam veremediğini söyleyen Adnan Polat, sonuç olarak kendisinin Aziz Yıldırım'ın uzun yıllardır birbirini tanıyan dost olduklarını belirtti. Kendisinin Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'nda olmasının, eskiden tanıdığı aynı zamanda da Fenerbahçe Başkanı olan Aziz Yıldırım'ı gördüğünde yanına gidip, davet edildiği masaya oturma nezaketini göstermesinin neden garip karşılandığını anlamadığını; bu tip konuların abartılmaması gerektiğini söyledi.
Adnan Polat, toplantıda medya mensuplarından Galatasaray'ın muhasebeciliğini yapmaktan vazgeçmelerini rica etti. Galatasaray Kulübü'nün mali sıkıntıları olduğunun kamuoyunun bilgisi dahilinde olduğunu ve aylardır yapılan haberlerle bunun herkesce bilindiğini söyledi. Polat, Türkiye'deki diğer kulüplerde de aynı oranda borç yapısına sahip olan büyük kulüplerin varlığını belirterek, "Ne hikmetse tüm medya Galatasaray'ın mali işlerine ve muhasebesine soyundu. Artık şunu kesin. Paramız varsa dağıtırız, yoksa dağıtmayız. Bu bizim bileceğimiz birşey. Futbolcularımızla, bizim aramızda olan birşey. Aile içine bu kadar fazla girmemenizi rica ediyorum. Lütfen bundan sonra kimse beni arayıp, 'Ne zaman para dağıtılacak, ne zaman dağılıtmayacak' diye birşey sormasın lütfen. Çünkü bunun cevabını vermeyeceğim" dedi.
Song hakkında çıkan habere de değinen Polat, bu konuda ciddi abartılar olduğunu söyledi. Bu futbolcu hakkında kendisine sürekli, "Ceza verilecek mi?, Affedilecek mi?" soruları sorulduğunu söyleyen Adnan Polat, cevaben "Song önce Galatasaraylı arkadaşlarıyla, teknik heyetiyle meselesini halletsin. Biz Yönetim'le görüşürüz" dediğini ve sonuçta da olayların bu şekilde geliştiğini söyledi. Polat konuyla ilgili şunları söyledi: "Galatasaray'ın dört kaptanı da geldi ve bu futbolcumuzun kadroya alınmasında tüm takımın isteği olduğunu, bunu teknik heyete iletmemizi istediler. Biz de hocaya ilettik. Ama tabii oynatıp, oynatmamak tamamen teknik direktörün yetkisi içindedir. Biz onun iç işlerine karışmayız."
Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Adnan Polat, Beşiktaş ve Fenerbahçe Başkanları arasında Galatasaray'ın Beşiktaş'la oynayacağı derbi maç hakkında ortaya atılan iddialar hakkında düşüncelerinin sorulması üzerine, "Biz Beşiktaş'la 100 yıldan fazladır rakibiz ve dostuz. Galatasaray ve Beşiktaş tarihinde böyle birşeyin olması sözkonusu değildir, mümkün değildir, olmamıştır, olamaz da... Sayın Yıldırım Demirören'in söylemiş olduğu Beşiktaş'ın bu sene şampiyonluktan kopması nedeniyle Galatasaray'ın kazanmasını, şampiyon olmasını; kendi kulübünün de kupayı kazanmasını arzu ettiğini belirtmesinde niye art niyet aranıyor, anlamıyorum. Neticesinde bu maçlar kamuoyunun gözü önünde İnönü Stadı'nda oynanacak. Hepimiz seyredeceğiz. Bir başkan kendi takımına bir maçı kaybetmesi yönünde sizce nasıl bir telkinde bulunabilir ki, mümkün mü? Onun için bu beyanatları kimsenin saptırmasına gerek yok. Bir zamanlar hatırlarsınız, biz şampiyonluktan kopmuştuk. Rakibimiz Trabzonspor'du. Bana sorduklarında, gönlüm Trabzonspor'un şampiyon olmasından yana dedim. O dönemde de kıyametler kopmuştu. Ali Sami Yen'de ciddi mücadeleli bir derbi maçı olmuştu. Öküz altında kimse buzağı aramasın. Bence Sayın Yıldırım bu konuda çok fazla hassas davranıyor. Böyle bir polemikle ortamı germeye kimsenin hakkı yok. Bizim temennimizin bu gergin ortamın ortadan kalması" dedi.
Adnan Polat, Hasan Şaş hakkında Kulübe gelen bir transfer teklifi olup, olmadığı konusunda sorulan bir soruya ise, bu durumu bugün duyduğunu söyledi. Polat ayrıca, "Hasan'ın sözleşmesi bitecek ama meslek etiği diye birşey var. Hasan Şaş'ta da o etik, ahlak ve Galatasaray sevgisi var. Böyle birşey Hasan'a ya da menajerine gelse bize gelip, söylerler. Ben zaten teknik heyetle gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra tüm futbolcularımızla oturup konuşacağız. Arzumuz hiçbir futbolcumuzu bırakmamak" dedi.
Hafta sonu yapacakları Çaykur Rizespor maçının kendileri açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Polat, sarı-kırmızılı taraftarları da tribünleri doldurmaya çağırdı. Takımın üstüne düşen görevi fazlasıyla yaptığını anlatan Adnan Polat, "Yöneticiler olarak biz de gece gündüz koşturuyoruz. Bu hafta Çaykur Rizespor karşısında seyircimizin son halkayı tamamlayarak, stadı doldurmasını bekliyoruz. Biz de açık tribün bilet fiyatlarını zaten yarı yarıya düşürdük. Herkes üstüne düşeni yaptı, sıra taraftarlarda" dedi. Kulüp başkan yardımcısı Polat, Toplu Konut İdaresi'yle (TOKİ) devam eden yeni stat çalışmaları konusunda ise, "Hükümetimizin yetkili organlarıyla görüşmeler sürüyor. Kesin bir sonuç olmadan bizim herhangi bir açıklama yapmama kararımız var. Bundan önceki dönemlerde bu çok yapıldı ve hayal kırıklıkları da yaşandı. Çalışmalar bittiğinde açıklarız" şeklinde konuştu. Galatasaray Lisesi'nde yarın gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurulda, üyelerin Riva projesi için yönetimin arzu ettiği onayı vereceklerine inandığını da anlatan Adnan Polat, şimdi öncelikli konularının bu olduğuun ifade ederken, Ali Sami Yen Stadı’nın TOKİ’ye verilerek yerine Seyrantepe'de yeni stat yapılması konusu için ise, "Konu tamamlandığında önce camiamıza açıklamasını yapıp, onların da rızasıyla faaliyet kısmına geçeceğiz. O da çok kısa bir yol değil. Uzun ve meşakkatli bir süreç. Zamanı gelince çok konuşulacak zaten" şeklinde görüş belirtti.
Adnan Polat, yaşanan gerginliklerin son bulması adına Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'na, bir araya gelme mesajı ilettiklerini söyledi. Daha önce Fenerbahçe Kulübü'ne gönderdikleri bir mesaj bulunduğunu açıklayan Polat, şunları söyledi: "Yeni sezonda Ali Sami Yen Stadı’nda oynanacak derbi karşılaşması öncesi, her iki kulübün yöneticileri, teknik heyeti ve futbolcuları ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun da katılacağı bir daveti maçtan 1 gün önce vermek istiyoruz. Amacımız gerginliklerin ortadan kalkması. Burada 4 büyük kulübün işbirliği olmadan bunun gerçekleşmesi mümkün değil. Bu daveti şimdi yeniden tekrarlıyorum Fenerbahçe Kulübü Başkanı'na. Derbi maç öncesi tekrar hatırlatacağım. Kabul ederlerse bizi çok sevindirirler. İnşallah olumlu geçer ve pozitif bir yanıt alırız."
Polat, Galatasaray'ın mali tablosunun bekledikleri gibi olduğunu anlatırken, yapılacak çok işleri olduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Kadromuz büyük özveriyle çalışıyor. İki ay içinde Galatasaray Kulübü'nde çok güzel şeyler olacak. Yeniden yapılanma süreci başlıyor. İyi günleri yakında göreceğiz. Galatasaray bunu çok özledi. Türk futbolunda bir ilki daha gerçekleştirerek, kriz yönetiminden nasıl çıkılacağını göstereceğiz. Galatasaray'ın varlıklarından borçlarını çıkardıktan sonra kalan miktar dahi 'Türkiye'nin en zengin kulübüyüm' diyenin 3 katından fazla olur. Mali portremizi düzelttikten sonra bu sportif başarılara da yansıyacaktır" şeklinde konuştu.