Evet demoyu defalarca oynadım ve gözlemlediğim bazı üstünlüklerini yazmak isterim.
World Cup 2006'daki değişiklikler:
- En önemli değişiklik şut sistemi. Artık şut tuşuna basma süresi şutun gücünü değil yüksekliğini ayarlıyor, bu şekilde tek basışta sert ve yerden şutlar çekmek mümkün. Bence bu çok iyi bir gelişme, şutlar daha etkili olmuş. Daha uzun süre basınca da yüksekten şut çekiliyor. Aşırtma yaparken biraz alışmak lazım zira Fifa 06'daki biraz daha kolaydı.
- Oyuncuların tepki süresi: Emin olmamakla beraber tepkilerde bir iyileşme hisssettim. Sanki oyuncular daha hızlı tepki veriyorlar.
- Kafa vuruşları: Yerden sektirerek vurmak ve kafa vuruşunun Fifa 06'daki kadar isabetli olmaması. Bunlar benim şimdiye kadar gördüklerim.
- Serbest vuruşlar: Fifa 06'daki mükemmel serbest vuruş sistemi korunmuş. Buna sevindim. Tekrar ok saçmalıkları başlayacak diye korkuyordum ama yok. Farklılık olarak şutun hızını ayarlayan bar biraz daha yavaş hareket ediyor.
- Ara paslar: Daha derin toplar atmak mümkün, özellikle defansın arasına forvetler iyi kaçıyorlar ve topla buluşma şansları artmış.
- Sesler: Sesler genelde yine iyi, seyirci biraz daha iyi tepki veriyor. Sound patch olmadan pek bir suskun oluyordu Fifa 06'daki seyirciler. Böyle çok daha iyi bir atmosfer yaratılmış.
- Grafik konusunda oyunun tam versiyonu çıkana kadar bir şey demek güç.
Gerçi motoru yenileselerdi iyi olurdu.
- Önemli bir düzeltme yapılmış. Kaleciler artık saçma sapan kısa degajlar yapmıyorlar. Fifa 06'da yarı sahaya bile ulaştırmak mümkün değildi. Her defasında topu yere koyup başlatıyorduk oyunu. Şimdi degajlar makul mesafelere gidiyor.
- Gollerden sonra 3 boyutlu seyirci görüntüleri. Çok önemli değilse de güzel görünüyor, ayrıca seyirciler genel olarak daha güzel görünüyorlar. Bayrak ve filamaların içerisinde daha güzel olmuş.
şimdilik bunları gözlemledim.