Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta sakatlanan Ümit Karan’ın büyük olasılıkla sezonu kapattığı, Orhan Ak’ın ise 3-4 hafta sahalardan uzak kalabileceği belirtildi.
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 00:17 TSİ 23 Mart 2006 Perşembe
İSTANBUL - Galatasaray Kulüp Doktoru Murat Çevik, Ümit Karan’ın sağ diz ön çapraz bağlarında yırtık kuşkusu bulunduğunu ve oyuncunun uzun süre sahalardan uzak kalabileceğini açıkladı. Çevik, sol dizinden sakatlanan Orhan Ak’ın ise Denizlispor’a karşı kesinlikle oynayamayacağını, sakatlığının 3-4 hafta sürebileceğini söyledi.
Karşılaşmanın ilk yarısının son saniyelerinde, ceza alanı içinde yerde kalan Ümit Karan ile ilk yarıda takım arkadaşı Necati ile çarpışarak sakatlanan Orhan, Özel Bakırköy Acıbadem Hastanesi’ne götürüldü.
Burada tetkikleri yapılan futbolculardan Ümit’in sakatlığının oldukça ciddi olduğu açıklandı. Kulüp doktoru Murat Çevik, Ümit’in sağ diz ön çapraz bağlarında yırtık kuşkusu bulunduğunu açıklarken, bunun bağlarda kopma biçiminde de olabileceğini söyledi.
Çevik, sakatlığın bir hayli ciddi olduğunu belirterek, bu oyuncunun uzun süre sahalardan uzak kalabileceğini, ancak kesin durumunun bugün yapılacak kontrolden sonra belli olacağını bildirdi.
Ümit’in, bağlarında yırtık olması durumunda sezonu kapatacağı bildirildi.
ORHAN’IN DURUMU
Orhan’ın da sol dizinde ikinci derecede zorlanma meydana geldiğini ifade eden Dr. Murat Çevik, “Bu futbolcunun sol diz iç yan bağlarında zorlanma var. Denizlispor maçında kesinlikle oynamaz, ancak durumu yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacak