TFF yetkilileri, gündemi uzun süre meşgul eden ve tartışma konusu olan yabancı kontenjanı konusuna çözüm ararken, önümüzdeki sezon artı uygulamasının olmayacağını açıkladılar..
Futbol Federasyonu yetkilileri, tüm kulüpleri memnun edecek yöntemi bulacaklarını, yeni sezonda uygulanacak yabancı oyuncu sayısı ile ilgili talimatın kriterlerinin belirlenmesi için öncelikli olarak İngilizlerin uyguladığı sistemin incelendiğini belirttiler.
Bu sisteme göre, FIFA sıralamasında ilk 70 içinde yer alan ülkelerden transfer edilecek oyuncuların, son 3 sezondaki milli maçlarda belirli bir oranda forma giymesi şartının arandığı belirtildi.
Kriterler arasında, Avrupa Birliği ülkelerinden gelecek futbolcularla ilgili, çok sayıda oyuncunun serbest dolaşımına izin verilmesinin de bulunduğu kaydedildi.