Turkcell Super Ligi'nde sıkıntılı günler geçiren ve daha önce yardımcı antrenörlerin istifasıyla sarsılan Malatyaspor'da, teknik direktör Ziya Doğan da istifa etti !..
Dün akşam Ziya Doğan ile görüşen kulüp ikinci başkan İlhan Kavuk, takımın kötü gittiğini, bir takım değişiklikler yapmak istediklerini belirterek, teknik direktörden istifasını istedi.
Ziya Doğan'ın da yönetimin kararına saygı duyduğunu ifade ederek istifa ettiği öğrenildi.
Ziya Doğan, kulüp ikinci başkanı İlhan Kavuk ile Altın Kayısı Oteli'nde bir basın toplantısı düzenledi.
Doğan, ''Açıkçası görevden ayrılmamı istediler. Ben de saygıyla karşıladım. Çünkü gerçekten iyi gitmiyor. Ligin ilk yarısının son haftalarında büyük bir çıkış yakaladık, 5-6 puan üstümüzdeki takımları altımıza aldık ve ilk yarıyı düşme potasının üstünde bitirdik. O dönem bugünden çok daha karamsar bir tablo vardı ama biz inanıyorduk. Takım, 8 hafta kala bu çıkışı yakaladı. Bugün 10 hafta var. Takımın aynı çıkışı yakalayacağına inanıyorum.'' diye konuştu.
-ARA TRANSFERLER-
Tecrübeli teknik adam, ''İster istemez onların uyumunda, takım oyununda bir sıkıntı olabilir diye düşündük. Diyarbakırspor maçının ilk yarısı dışında oynadığımız her maçta, elimizde olmayan bazı hatalarla karşılaştık. Diyarbakırspor ve Trabzonspor maçının 25 dakikası hariç, genelde bu takım hep galibiyeti hak eden taraftı, ama bir şansızlık vardı. Bu takımın yine ligde kalacağına inanıyorum.'' dedi.
-KAVUK: ''TAKIMIN LİGDE KALACAĞINA İNANIYORUZ''-
Kulüp ikinci başkanı İlhan Kavuk, Ziya Doğan'a Malatyaspor camiasında bulunduğu süre içerisindeki emeklerinden dolayı teşekkür etti.
İlhan Kavuk, ''Büyük uğraşlar verdi. Ama profesyonel yaşamda bu tür şeyler her zaman olabilir. Ondan dolayı da yönetim kurulu olarak hocamızla görüştük, karşılıklı anlaştık. Malatyaspor olarak bundan sonraki amacımız ligde kalmaktır. Bunun savaşı başlamıştır. Takımın ligde kalacağına inanıyoruz.'' dedi.
-ZİYA DOĞAN DÖNEMİ-
Avrupa kupalarına katılma hedefiyle teknik direktör Feyyaz Uçar ile sezona başlayan sarı-kırmızılı yönetim, ilk 4 haftada alınan kötü sonuçlardan sonra Uçar ile yolları ayırarak, Ziya Doğan'ı takımın başına getirdi.
Ziya Doğan'ın 20 haftalık döneminde Malatyaspor 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 yenilgi aldı. Rakip fileleri 16 kez havalandıran sarı-kırmızılı ekip, kalesinde 26 gol gördü.
Ligdeki kötü gidişi durdurabilmek ve kümede kalabilmek için ligin ikinci yarısında önemli transferler yapıldı. 12 futbolcu gönderilirken, 8 oyuncu takıma dahil edildi.