Türkiye Futbol Federasyonu bağımsız denetleme kurumu Deloitte Denetim SMM A.Ş ile sözleşme imzaladı.. Bu anlaşma ile TFF'nin gelir gider kalemleri kamuoyunun bilgisine sunulacak..
Futbol Federasyonu'nun merkez binasında gerçekleştirilen törende, federasyon başkanvekili Kemal Kapulluoğlu ile Deloitte'in Türkiye temsilcisi Hüseyin Gürer sözleşmeye imza attı.
Kapulluoğlu, ''Futbol, günlük yaşamda üzerinde en fazla konuşulan, tartışılan ve fikir yürütülen olgularının başında geliyor, böylesıne yoğun ilgi gören bu olgunun, idari ve mali anlamda da kamuoyuna açık tutulmasının yararına inanıyoruz.'' dedi.
Kapulluoğlu, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak;bu sözleşmeye imza atmamızdaki maksat, hem federasyonun yaptığı harcamalar üzerinden yapılan spekülasyonların önüne geçilmesi, hem de futbola duyulan saygı ve güvenin pekiştirilmesi açısından, mali yapının şeffaflaştırılmasıydı'' diye konuştu.
Kemal Kapulluoğlu, FIFA ve UEFA'nın mali yapı denetimini yapan Deloitte'in, yıllık mali yapı denetimini de gerçekleştireceğini belirterek, ''Bu denetlemeler sonrasında, genel kurul üyelerimiz, gerekse kamuoyu, dilediği zaman bu bilgilere ulaşma olanağını bulacak." diyerek sözlerini tamamladı.
Deloitte Denetim SMM A.Ş Türkiye Temsilcisi Hüseyin Gürer de federasyonun, kendileri tarafından denetlenecek olmasından şeref duydukların belirterek, ''Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de federasyonun, şeffaflık ilkesine uyacak tarzda hareket etmesi, futbol camiası için kazançtır'' diye konuştu.