Fenerbahçe’nin süperstarı Nicolas Anelka yine çok konuşulacak !.. Daha önce de Fransız dergilerine Fenerbahçe ve kendisi ile ilgili ilginç söylemlerde bulunan Anelka, bu sefer bir Alman dergisine şok açıklamalar yaptı !.. Fransız yıldız Fenerbahçe’den ayrılma sinyalleri verdi !..
Almanya’nın aylık 11 Freunde dergisi son sayısında Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Nicolas Anelka ile söyleşi yaptı. Geçmişte yaşadığı sorunlar ve geleceği hakkındaki planları hakkında konuşan Fransız yıldız, Fenerbahçe’ye nasıl transfer olduğunu ve gelecek için neler düşündüğünü anlattı.
Ajansspor.com olarak bu ifadeleri noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz:
….
Anelka: Arsenal’de beraber oynadığım Remi Garde bana birgün “Büyük bir kulüpte oynuyorsan, o kulüpte kal“ demişti. Bu lafını hiçbir zaman unutmadım.
11 Freunde: Ama öyle gözüküyor, çünkü Fenerbahçe’ye imza attınız…
Anelka: Evet doğru, Fenerbahçe büyük bir kulüp değil ama iyi bir kulüp. Manchester City’yi bırakmak istediğimde Barcelona ve Liverpool’dan teklif bekledim, çünkü önceden bazı sinyaller veriyorlardı. Ama bu gerçekleşmedi. Hüsran oldu. Türkiye’de Şampiyonlar Ligi’nde oynadım, Fransız Milli Takımı’na döndüm, bu yüzden iyi bir bilanço çizdim diyebilirim. Ama zannediyorum ki, başka takımlar benim karekterimi sorun yapıyor. Bu 1999’da Real Madrid’de daha da güçlendi. Yine büyük bir Avrupa kulübünde oynamak istiyorum ve kendimi tekrar göstermek istiyorum. Dengeli olmayı seviyorum, bunu Liverpool’da bulduğumu zannediyordum. Orada herşeyi çok seviyordum. Oyunculardan, başkanına, şehirden taraftarına kadar herşey. Allah başka türlü yaşanmasını istedi. Ne yazik ki. Bugün yine böyle bir vazife arıyorum kendime.
….
Anelka’nın diğer konular ile ilgili söyledikleri ise şunlar:
Milli Takim: Ben sadece rekabeti sağlamak için çağrıldım, kendimi henüz Dünya Kupası’nda görmüyorum. Rekabet canlandırır. Ama rakiplerimizi de analiz ettim, hazırlıklıyım Dünya Kupası için.
İmajı: Ben bir futbolcuyum ve bununla tanınmak istiyorum. Bunun dışında cok konuşmayı seven biri değilim, çok da konuşmuyorum. Ama bu yüzden hakkımda yanlış haber yazmak son derece yanlış. Gerektiği zaman da tepkimi veririm.
Futbolu: Ben aslında Ronaldo tarzında bir forvet değilim ama her zaman öyle gösterildim. Özellikle Arsenal’de oldu bu, çünkü Dennis Bergkamp gibi bir oyuncu vardı arkamda ve attığı müthiş paslarla bana sadece koşu yapıp golü atmak kalıyordu.
Real Madrid: Zor bir dönemdi. Takım içinde pek sevilmiyordum, özellikle eski oyuncular tarafından. Beraber yemek yiyorduk, ben bitirmeden masadan kalkıp gidiyorlardı. Taraftar ve yöneticiler Morientes’i istiyorlardı. Sadece Başkan arkamdaydı. Ama pişman değilim, çünkü Şampiyonlar Ligi’ni kazandım Real Madrid’de.
Gelecek: Futbolu bırakmayı düşündüm ama bıraktığım zaman ne yaparım ki? Elimden başka birşey gelmiyor. Ayrıca bunu anne ve babama yapamam, benimle gurur duymalarını istiyorum. Yaşlandıkça ne kadar şanslı olduğumu anlıyorum. Ayrıca ilerde neden Teknik Direktör olmayayım? Paris Saint Germain’de görev yapmayı düşünebilirim. Birikimlerimi bu takım ve çok sevdigim o şehir için vermek isterim. Yani beni daha uzun yıllar çekeceksiniz.
kaynak:ajansspor