Trabzonspor, yeni sezon için eskiden G.Saray ve Beşiktaş'ı da çalıştıran Romen hoca Mircea Lucescu'ya teklif yaptı. Vahid Halilodziç'ten beklenen patlamanın bir türlü gelmemesi ve Türkiye Kupası'ndan elenmenin ardından bordo-mavililer hemen harekete geçti. Trabzonspor yönetiminin, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını çalıştıran ve büyük basanlara imza atan Lucescu'nun 'yeniden Türkiye'de çalışmaya sıcak baktığını1 öğrendikleri ve bu nedenle yeni sezon için teklif sundukları öğrenildi
**Transfer yetkisi**
Yönetim, yeni sezon için erken davranıp, yeni hocaya göre kadrosunu oluşturmak niyetiyle Mircea Lucescu'nun kapısını çaldı. Yapılan teklifte, Romen hocanın gelirken yanında Shakhtar'da forma giyen eski oyuncuları Tolga ile en az 2 futbolcuyu daha Trabzon'a getirmesi için yetki vereceklerini bildirdiler. Ancak Lucescu, Trabzonspor'un bu taklifine teşekkür ederken "Şu anda Ukrayna'dan ayrılmayı düşünmüyorum. Takımın başına getirmek için beni düşünmeniz gurur verici bir olay. Eğer ileride Shakhtar Donetsk'ten ayrılacak olursam, teklifinizi değerlendireceğim" yanıtını verdi
**'Takım bu kadar'**
Türkiye Kupası'ndan elenip, ligde de Sivas ile berabere kalan Trabzon'da yönetimle teknik direktör Vahid Halilhodziç arasında gerginlik yaşanıyor. Halilhodziç, Sivas maçı sonrası futbolcular ve yönetime 'üstü kapalı mesajlar' gönderirken "Takımın kapasitesi, seviyesi bu. %100'le oynamalarına karşın, ancak bu kadar verim alabiliyorum. Takımının zaaflarını iyi biliyorum. Ama bazı gerçekleri kimse duymak istememiyor. 3,'lük için elimizden geleni yapacağız. Ama bizden daha iyi takımlar var" diye konuştu
**'Şu anda erken'**
Başkan Nuri Albayrak ise şöyle konuştu: "Sivas maçında takım Trabzonspor'a yakışır bir futbol oynayamadı. Önümüzde 12 maç var ve 3,'lük hedefimize ulaşmak istiyoruz. Halilhodziç ile çalışmaya devam edilip etmeyeceğimiz konusu için de henüz erken. Ligin sonuna doğru belli olacak."