G.Saray Yönetimi Mali Genel Kurul'da ibra edildi.. Kıran'ın da beklenildiği üzere adaylığını açıkladığı toplantıda Başkan Canaydın üyelere teşekkür etti..
NTV Galatasaray muhabiri Haluk Yürekli'nin "Aday olacak mısınız?" şeklindeki sorusuna ise Canaydın, "25 Mart'a kadar başkanım.. Galatasaray'ın menfaatleri için ne gerekiyorsa onu yapacağım.. Şu an görevimi sürdürüyorum.. Bu akşam da maçımız var inşallah iyi bir neticeyle bitirirz sağolun var olun.. Aday olacaksam olacacağım zaman açıklarım.." diye cevap verdi..
GENEL KURUL'DA YAŞANANLAR:
KIRAN'DAN ŞAŞIRTAN TAVIR
Yönetim Kurulu'nun 11 kişiyle yer aldığı kurulda Turgay Kıran'ın da yönetimin masasında oturması dikkat çekti..
Kıran, Başkan Canaydın'ın yanında oturan Şükrü Ergün'ün yanında oturdu..
Kıran ile Canaydın zaman zaman sohbet etti..
Uzun süredir Yönetim Kurulu toplantılarına katılmayan, Riva oylamasında "red" oyu veren ve Mart'taki kongrede aday olacak olan Kıran'ın bu tavrı sürpriz olarak nitelendirildi..
Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Turgay Kıran, 25 Mart'taki seçimli genel kurul toplantısında kulüp başkanlığına aday olduğunu belirterek, "2004 yılında da başkan adayıydım. Daha sonra Özhan Canaydın ile hareket ettik. Bir aydır çalışmalar içerisindeyiz. Galatasaray'da tek adam sistemi olmaması gerektiğini, ortak akıl, ortak duygunun, paylaşımcı ve yenilikçi bir Galatasaray dilediğimiz için bir aydır ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yıllarca saygıyla izlediğimiz abileri de gönlümüzün bir yerine taht kurarak oturtalım. Galatasaray'da gözükmeyen, arkada olan arkadaşları göreve davet edelim. Yenilikçi ve genç isimlerin yönetimde olduğu bir Galatasaray istiyoruz. Bunun için ciddi çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.
Başkanlığa adaylığı açıklayan eski başkanlardan Alp Yalman'ın Galatasaray'a hem başkan hem de yönetici olarak uzun yıllar hizmet ettiğini belirten Kıran, Alp Yalman'a saygı duyduğunu söyledi.
BORÇ 140 MİLYON DOLAR
Bu arada Galatasaray Yönetimi hazırladığı kitapçıkta kulübün toplam borcunun 166 milyon dolar, düşümler yapıldığında ise 140 milyon dolar olduğunu açıkladı..
Kongre üyeleri kürsüye çıkarak eleştirilerde bulundu..
Adı başkan adayları arasında geçen Yılmaz Toköz futbol takımına yönelik eleştiriler yaptı ve özellikle de Teknik Direktör Eric Gerets'e yüklendi.. Toköz özellikle takım kurgusu ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftalarda sarı kırmızılıların kaçırdığı fırsatlara eleştiri getirdi..
Canaydın'dan Alp Yalman'a tebrik
Lüfti Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Auditorium Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışını yapan kulüp başkanı Özhan Canaydın, her türlü spekülasyona ve dedikoduya rağmen Mali Genel Kurul'da bir araya geldiklerini söyledi.
Toplantı Divan Başkanlığı'na Anıl Büyükerol seçildi. Büyükerol, saat 10.30 itibariyle 268 üyenin salonda hazır bulunduğunu açıkladı.
Kulüp başkanı Canaydın, sarı-kırmızılı kulübün borcunun, AIG'den alınan hisselerin finansmanı için temin edilen 23,5 milyon doların düşürüldüğünde, 140,777 milyon dolar olduğunu açıkladı.
Canaydın "4 senelik bir dönemde sizlerle beraber olduk. Bugünlere kadar geldik. Hep nazik davranışlarınızı, desteklerinizi gördük. Müspet tenkitlerinizi gördük, hepinize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
Canaydın, genel kurul üyelere bir müjde verdiğini de açıklayarak, kongre üyesi Ünal Aysal'ın, uzun müddetle kiraladığı Galatasaray Adası'nı hiç bir talepte bulunmadan Galatasaray Kulübü'ne iade edeceğini söyledi.
Daha önceki dönemlerde yönetiminde birlikte çalıştığı Alp Yalman'ı, 25 Mart'taki seçimli genel kurul öncesi açıklamadığı başkan adaylığından dolayı tebrik eden Canaydın, "Kendisine teşekkür ediyorum, inşallah 25 Mart'taki seçimimizde kendisi başarılı olur" ifadesini kullandı.
Canaydın'ın daha önceki dönemlerde olduğu gibi, hazırlanan 2005 yılı rapor kitabındaki çalışma raporlarını okumaması dikkat çekti.