Erol Bulut'tan Fatih Terim'e tepki !.. "Bu bir isyan, bu bir haykırış bu bir başkaldırı…" diyen Erol Bulut, milli takım kadrosuna çağrılmayışını eleştirdi.. İşte Erol'un kendi sitesinde kaleme aldığı yazı..
İşte Erol Bulut'un kendine ait sitesi www.erolbulut.com'da yaptığı açıklama:
MİLLİ İSYAN
Sevgili Dostlarım
Bu bir isyan, bu bir haykırış bu bir başkaldırı… Ne derseniz deyin, adını siz koyun.
Milli takımımızın 2008 elemeleri öncesinde oynayacağı ilk hazırlık maçının aday kadrosu açıklandı. Kadroda maalesef yine yer almıyorum. Bu kez içimde az da olsa bir umut vardı. Çok formda olduğumu ve çağırılma şansımın var olduğunu düşünüyordum. Ancak ne gelip maçlarımı izleyen olmuştu ne de sorup soruşturan… Aslında beni en çok üzen açıklanan kadroda bulunan birçok isimden daha formda olmama rağmen kadroda yer almayışımdı. Kendi takımında bile forma şansı bulamayan futbolcular kendilerine aday kadroda yer bulurken.
Elbette saygılıyım, elbette haddimi biliyorum. Sınırları aşmam gerektiğinin de farkındayım. Ama mesleğim adına, onurum adına bu haykırışı yapma zorunluluğu hissediyorum. Kendime olan saygım ve yeteneklerime olan inancım beni tetikliyor. Belki de aktif futbol yaşantısını sürdüren bir futbolcunun yapmamamsı gerekeni bir takım şeyleri dillendiriyorum. Ancak ben bazı konularda çok fazla profesyonel olamıyorum. Hele ki söz konusu olan şey Ay – Yıldızlı forma olunca amatörün de amatörü oluyorum. Çünkü benim için o forma kutsal. O forma benim en büyük hayalim. O formayı giymek için varımı yoğumu veririm dersem inanın abartmış olmam…
Amacım kesinlikle kendimi övmek, ben şuyum buyum demek değil! Lakin ben milli takıma çağrılmamak için kendimde olan eksiği bulamadığım için sizlerle paylaşma gereği duyuyorum.
Bakın ben çok genç yaşta büyük takımlarda oynamaya başladım. Belki de Televizyoncuların tabiriyle yüzümü eskittim. Ama benim yaşım henüz 30. Bir futbolcunun en verimli olduğu çağdayım. Zaten kariyerimdeki istatistikî rakamlar da bunu ispatlıyor olsa gerek. İstikrarlı olduğumu düşünüyorum. Şimdiye kadar oynadığım hemen her kulüpte ilk 11’in vazgeçilmezleri arasında yer aldım. Hiçbir zaman ismime ve futboluma zarar verecek profesyonellik dışı bir harekette bulunmadım.
Özellikle 3 sene evvel Panianios’da oynadığım dönemde ay yıldızlı formayı hak ettim. Nitekim aday kadroya çağrıldım ama benim şansıma o maç iptal edildi. O sene Yunanistan’ın en değerli yabancısı seçildim. Ancak bu dönemde bile bu isyanı yapmadım. Çünkü kadroda gerçekten hak eden isimler bulunuyordu. Ben de milli takım hocası olsam o isimleri çağırırdım. Sadece beklentilerimi dile getirdim. Hayallerimi açıkladım. Ama bugün durumun çok daha farklı olduğunu düşünüyorum.
Yunanistan Ligi’nin Türkiye Ligi’nden eksiği yok fazlası var. Kalite olarak Türkiye Ligi’ne denk bir lig. Benim takımım Olimpiyakos Yunanistan’ın en iyi ve en büyük 3 kulübünden biri. Kısacası Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş takımlarından birine denk geliyor. Bu sene de şampiyonluğun en büyük adayı ve favorisi. En yakın rakibimizden 9 puan öndeyiz. Ben de takımımın en formda isimlerinden biriyim. Bunu ben söylemiyorum, Yunan basını ve futbol kamuoyu söylüyor. İlk 5 maçı sakatlığım nedeniyle oynamadım ama buna rağmen 19 maçın 11’inde ilk 11 de oynadım.
Hemen hemen tüm futbol kamuoyu, Türkiye’de sol kanat oyuncusu sıkıntısı olduğu konusunda, hem fikir. Yeterince alternatif olmadığı dile getiriliyor. Hele ki defansif özellikleri olan sol kanat oyuncusu. Şimdi soruyorum size ben eğer Türkiye’de üç büyük güzide takımımızdan birinde olsam bu formumla dışarıda kalır mıydım? Hiç sanmıyorum! Sizin yorum ve görüşlerinize bırakıyorum.
Sevgi ve Saygılarımla…
Erol Bulut