Bir çizgi roman koleksiyoncusu olarak(ya da kendini öyle zanneden biri) bu konuyu açmasam ayıp olurdu. Normalde Superman ve Lex Luthor, hatta sandman hariç toptan dc bana itici gelsede bu diziyle Superman'i ve Lex(Alexander imiş) Luthor'u sevdim. Çünkü benim Superman'i itici bulmamın sebebi Superman'in çok super oluşuydu. Yani Clark Kent Superman'in ikinci kimliği olarak kalıyordu ve biz onun "insani" sorunlarının ağırlığını hissedemiyorduk. Mesela Spider Man'ın çok tutma sebeplerinden biri Peter Parker'ın Spider Man'ın değil, Spider Man'in Peter Parker'ın ikinci kimliği olmasıydı. Zar zor kirasını ödemeye çalışır, ay sonunu zor getirir, kadınlarla sorunlar yaşardı.
İşte Smallville taytıyla, peleriniyle uçan Superman'i değil, olgunlaşmaya çalışan ve güçlerini yeni yeni keşfeden Clark'ın insani zaaflarına şahit oluyoruz. Tabi Tom Welling'de çok iyi Clark olmuş o ayrı. Diziyi henüz seğretmediyseniz çok geç kalmadınız çünkü ilk sezon zaten monster of the week'lerle geçti. İlk sezon Clark gücü ve hızının yanı sıra nesnelerin arkasını görebildiğini keşfetti. İlk sezon finalinde ise Lana'yı hortumdan kurtarırken tam olarak olmasada uçma yeteniğine ait ipuçları edindi. Geçen bölümde ise "yakıcı bakışlarını" keşfetti.
Unutmadan Clark Lex'in mucizevi bir biçimde hayatını kurtardı. Ve şuan Lex Luthor ile Clark Kent yani Supermen en iyi dostlar. Bir de Clark Lana Lang'e olan aşkını itiraf etmeye çalışıyor ve Lana, Clark'ın bazı özel güçleri olabiliceğinden şüpheleniyor. Fakat Clark'ın sırrını gelecek bölümde Pete Ross öğrenecek. Pete ise çizgi romanın aksine sarışın ve beyaz değil afrikalı amerikalı. İlk başlarda biraz pısırıktı fakat daha sonra çizgi romandaki gibi atılgan olmaya başladı.
Dizinin geçmişi hakkında bu kadar şey bilmeniz yeter, geleceğini zaten çoğunuz biliyorsunuz, Clark Metropolis'e gidecek, Lex ile can düşmanı olacaklar, Clark Lana'dan uzaklaşıp Loise Lane'e tutulacak(gerçi dizideki Lana'yı canlandıran Kristin Kreuk'u görünce insan inanamıyor öyle olacağına), Lex Birleşik Devletler başkanı olacak, Pete Ross ise Başkan yardımcısı olacak.
Bu arada dizide bulunan fakat aslen çizgi romanda olmayan Chloe'nin önemli bir işlevi var. Chloe'nin şu sürekli bahsettiği Metropolis'teki kuzeninin adı Loise Lane. Başka bir ilginç bilgi ise dizide Clark'ın annesi Martha Kent'i canlandıran Annette O'toole, Christopher Reeve'li Superman III'te Lana Lang'i canlandırmıştı.
Bu kadar bilgi yeter heralde, eğer çizgi romanlardan hoşlanıyorsanız bu diziyi seveceğiniz düşünüyorum. Dizinin yeni bölümleri her Pazar 20:00'da, tekrarı ise Cumartesi 14:00'da. Ardından ise The X-files'ı ve Rtük'ün belalı üçlüsü Rome, Six feet under ve South Park'ı seğredebilirsiniz.
Not: Mart ayından itibaren her çarşamba saat 21:00'de The Sopranos başlıyor. Emmy'li bu büyük diziyi şiddetle tavsiye ediyorum, kaçıranları ise Tony Soprano'ya havale ediyorum..