**YOK MU BENİ S..KEN?**
Denizli'de 15 yaşındaki M.K'nin ailesi polise başvurarak dövmeci Dudu KARAN'ın (18) kızlarının beline "yok mu beni s..ken?" yazdığını öne sürdü. Gözaltına alınan Karan "Sevgilimi elimden almaya çalışıyordu. Beline dövme yapmamı isteyince ben de ona ders olsun diye beline dövme yerine küfürlü sözler yazdım" dedi. Karan savcılıkça serbest bırakıldı.
**YILDIRIM ÇARPTI TANRIYA DAVA AÇTI**
ABD'hnin Wyoming Eyaleti'nin Sheridan kentindeJonas Wilding isimli bir çiftçi, 8 yıl içinde üzerine 3 kez yıldırım düşünce Tanrı'yı mahkemeye verdi. Çifti "ben aslında tanrının iyi bir kuluyum, kurallara uyarım, kiliseye giderim. 8 yılda 3 kez yıldırım saldırısına uğramayı hakedecek hiç bir şey yapmadım. bu nedenle tanrıya karşı tazminat davası açıyorum" dedi. Wilding avukatıyla görüştükten sonra Tanrı'ya 100 milyon dolarlık tazminat davası açtı.
**EŞİNİN ÇEYİZİNİ YEDİ**
Psikolojik rahatsızlık nedeniyle 24 yıldır yün, orlon ve kadife parçaları yiyen Samsunlu Atilla Nuran'ı çeyizini yedi diye eşi terk etti, battaniye yedi diye patronu da kovdu. İstasyon Mahallesi'nde babası İsmail Nuran ile birlikte oturan Atilla Nuran (44), hastalığından kurtulmak için birçok kez tedavi gördü. Hastalığa 20 yaşındayken yakalandığını anlatan Atilla Nuran, 38 yaşındaki eşi Elmas Çelik ile boşanmalarına da neden olan hastalığını şöyle anlattı:
Elbisesini de yiyor ‘‘Günde bir kez normal yemek yiyorum. Ondan sonraki zamanlarda da ne bulursam, kumaş, yün, orlon bulup onları yiyorum. Bekçilik yaptığım işyerinde battaniyeleri yedim diye beni kovdular. 13 yıl önce evlendim. 1 çocuğum oldu. Ancak 3.5 yıl evli kalabildim. Çünkü eşim, çeyizini yediğim için beni terk etti. Hiçbir şey bulamazsam üzerimdeki elbiseleri yiyorum. Bulamadığım zaman ise bunalıma giriyorum. Tedavi olmak istiyorum. Beni bu hastalıktan kurtarın.’’
**ELEKTRİKLİ İŞKENCE ALETİ**
Sivas'taki Selçuk Anadolu İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından açılan ve öğrencilerin buluşlarının yer aldığı sergide, 12 yaşındaki Y.A.`elektrikli işkence aleti' yaptı. Küçük öğrenci, yaptığı işkence aletini, genellikle küçüklerin gezdiği sergide, her ziyaretçiye ayrıntılarıyla anlattı. Y.A., Amerikada elektrikli sandalye ile idam yapılmasından esinlenerek bunu yaptığını söyledi. Haberin yayınladığı sırada CNN Türk'te Çiğdem Anat'ın sunduğu Ajans programına konuk olan Milli Eğitim Bakanı da gördükleri karşısında şaşkınlığa düştü.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayıyla kentin en işlek merkezi konumundaki Kongre Müzesi bahçesinde, Selçuk Anadolu İlköğretim Okulu tarafından, sergi açıldı. Sergide, öğrencilerin fen bilgisi derslerinde yaptıkları araçlar yer aldı. Yağmuru haber veren cihazdan, kulağın sesi nasıl duyduğunu ve beyne ses dalgalarını gönderdiğini gösteren cihaza kadar, yaklaşık 40 çalışma yer aldı. Fen Bilgisi öğretmeni Hasan Altınsoy gözetiminde derslerde yaptıkları çalışmalarla hazırlanan sergide, 12 yaşındaki 6-D sınıfı öğrencisi Y.A.'nın yaptığı minyatür `Elektrikli İşkence Aleti' görenleri hayrete düşürdü. Sergide, tüm öğrenciler çalışmalarının başında durarak, her ziyaretçiye eserlerini tanıttı. Elektrikli işkence aleti yapan Y.A. da yaptığı cihazı ayrıntılarıyla anlattı. Sergiyi gezen küçük öğrenciler de üzerinde tanıtıcı `Elektrikli işkence sandalyesi' yazılı bu cihaza korkuyla baktı.
Annesi ev kadını olan babası Ahmet A. ise İl Sağlık Müdürlüğü'nde Eczacılık Şube Müdürü olan Y.A. bu aleti, `ilginçlik olsun' diye yaptığını belirterek, "İnsanların öldürülmesine karşıyım'' dedi.