Fikret Orman'dan Yıldırım Demirören'e eleştiri yağmuru !.. TV8'de yayınlanan "Ve Gool" programına çarpıcı açıklamalar yapan Orman, "Demirören yönetiminden hiçbir hayır gelmez" dedi..
Fikret Orman, tv8 Spor Servisi'nden Alper Üstündağ'a çarpıcı açıklamalar yaptı:
"DEMİRÖREN YÖNETİMİNDEN HİÇ BİR HAYIR GELMEZ"
"Başkan, aday olduğu zamandan şu ana kadar koyduğu hedeflere bırakın yaklaşmayı yanından bile geçmedi. Tabii ki herkeste bir ümitsizlik var. Mutsuzluktan önemlisi Beşiktaş yönetimine güven kayboldu, ümitsizlik var. Beşiktaş'ta strateji yok sadece günü kurtarıyorlar. Yanlışlar hep üst üste yapılıyor, transferlere hep devam ediliyor, hoca göndermeler devam ediyor, hocaya sormadan transferler devam ediyor. Allah Beşiktaşımız'ın yardımcısı olsun ama hiç ümidim yok benim bu yönetimden sıfır yani.. Beşiktaşlıları akılsız insan topluluğu gibi gören varsa büyük hata yapıyorlar. Bedelini ağır öderler."
"VERDİĞİN SÖZLERİ TUTAMAZSAN GÜVENİNİ KAYBEDERSİN"
"İnsanların önünde konuşurken konuştuklarınıza dikkat edeceksiniz.Yapamayacağınız şeyleri söylerseniz yarın bu fatura önünüze daha büyük olarak gelir. Bu yönetim gelirken 'Beşiktaş'ı Avrupa kulübü yapacağız, büyük oyuncular alacağız borç yapmayacağız' gibi sözler verdiler ama hiçbirini yerine getiremediler. İyi yapacaksınız iyi yöneteceksiniz yapmadığınız takdirde Beşiktaş Yönetim Kurulu ve başkanlığı mazeret makamı değil icra makamıdır. Siz dezavantajları avantaja döndüreceksiniz, onun için ordasınız. Beşiktaş'ın yarın ile ilgili güveni yok, iyi bir stratejiye göre inanç yok. Herkes artık herşeyin farkında kimsenin başarı sözlerine güveni kalmadı.."
"BÜYÜK LİDERLERİN AĞZINDAN SÖZ BİR KERE ÇIKMALI"
"Beşiktaş kulübünde eğer başkan 'İstifa ediyorum' dediyse etmeliydi.. Etmiyorum demekle de bu işin içinden çıkamaz. Şu anda herkesin kafasında 'Başkan Demirören yarın gidebilir mi?' sorusu var. Her konu güvensizliğe itiyor o da taraftarın tepkisine sebep oluyor.. Başkan resmen 'Ben istifa edeceğim haberiniz olsun ama beni ikna edin mutlaka' demek istedi.. Şimdi istifa eden adam kağıdı eline alır yazar istifasını, ben yaptığı o açıklamanın samimi olduğuna inanmıyorum. Sadece orta oyunu oynanıyor bizde seyrediyoruz..."
"BEŞİKTAŞ KULÜBÜ YETİŞTİRME YURDUNA DÖNDÜ"
"Yapılacak transfer metodlarına bakacak olursanız: Jun ve Bobo... Beşiktaş oyuncu yetiştirme merkezi değildir. Beşiktaş'ın oyuncularını başka kulüplerde oynatırsınız verimi alırsınız geri getirirsiniz. Pilot takım uygulamaları bunlardır. Beşiktaş şu anda Trabzonspor ve Corinthians'ın oyuncularını yetişterecek pozisyona geldi. Bunlar da yanlış, yani ben Beşiktaş'ta açıkçası doğru birşey görmüyorum...."
"ERKEN SEÇİM İÇİN KARAR BAŞKAN DEMİRÖREN'DİR"
"Bu kadar kamuoyunun arkasında olmadığı bir yönetim Beşiktaş'a daha fazla zarar verir düşüncesindeyim. Ben bunu Ekim ayında söyledim 'Eğer hiçbir stratejiniz yoksa görevi hemen bırakın, kulübe daha fazla zarar veriyorsunuz' dedim.. Erken seçime Demirören karar verir, ama şu ana gelinen durum hiç hoş değil.. 2007 Ocak'a 10 ay var, seçim ortamı olmadığını göre adaylığımı konuşmak fayda getirmez.."
"TİGANA SEZON SONU BEŞİKTAŞ'TA KALMAZ"
"Tigana'yı Diyarbakırspor maçı sonrası dinledim. Açıklamaları gideceği yönünde gibi.. Diyor ki 'Ben giderken genç takım bırakmak istiyorum'; yani sezon sonu gidecek apaçık belli... Getirdikleri 3. hoca da 3 ay sonra gider başkası gelir dünyaca ünlü bir teknik adam getirdik derler yine. Diyorum ya sadece günü kurtarma adına hareket ediyorlar.."
"FULYA RUHSATINI ACELEYE GETİRİYORLAR"
"Zaten harfiyat ve iksa ruhsatları verilmiş (kazı yapıp temel için) şu an o aşamada değiller nedir sıkıntı konunun buralara gelmesi çok yanlış.. İşin arkasındaki gerçek şu:
Burada Fulya gelirlerinin kırdırılması konuşulacak kesinlikle. Yönetimin derdi oraya gelmeden ruhsatı alalım kırdıralım diye uğraşılıyor gördüğüm fotoğraf budur. Ne gerek var buna, fikirler anlatılıp Mali Genel Kurul'dan onay alınabilirdi..."
"TÜRKİYE'NİN TEK BÜYÜK KULÜBÜ BEŞİKTAŞ'TIR"
"Aziz Yıldırım'ın 'Türkiye'de 2 büyük kulüp var' açıklamasına katılmıyorum çünkü tek büyük biziz.. Siz eğer bu tip konuşmalar yapıp telaffuzlarınıza dikkat etmezseniz bu tartışmayı açmış olursunuz. Benim inancım Türkiye'nin tek büyük kulübü en eski camiası hep ilkleri başaran kulüp Beşiktaş'tır.."