Gün geçmiyor ki basınımız tirajını arttırmak adına konu hakkında yeterli ön araştırma yapmadan, etraftan topladığı doğruluk payı olmayan yanlış bilgilerle kendine düşen sorumluluğu yerine getirme kaygısı gütmeden bilgisayar oyunları hakkında tuhaf haberlere imza atmasın.
Dün (10 Şubat 2006) ulusal bir gazetede çıkan ve OGame takipçilerini hem güldürecek hem de üzecek bir habere rastladım. Haberin ayrıntılarına fazla girmeyeceğim ancak Trabzon'da Hristiyan bir din adamının öldürülmesi OGame oyunu ile ilişkilendirilmiş. Habere göre oyunda "Ebubekir" kod adıyla cihat ilan eden katil zanlısı Avrupa ve Amerika'da terörist eylemler düzenlemiş. 16 yaşındaki zanlı bunun için Çeçenistan, Irak, İran gibi ülkelerin ordularını kullanmış(!)
Uzayda geçen bir oyunda terörist eylemler düzenlendiğine dair haberlere gülsek mi kızsak mı bilemedik yorum sizin. Daha önce Yeni Aktüel dergisi "Ölüm Oyunu Tarikatı: 10 milyon kişi sanal internet oyunları bağımlısı ve biri çok yakınınızda olabilir" konulu World of Warcraft, Guild Wars gibi online oyunları hedef alan bir kapak hazırlamıştı.
Arkadaşlar ben bunu bi oyun sitesinde buldum konu açayım dedim çok ilgimi çekti.
Artık ne diyeyim bizim basınımız şaşırmış...