Gençlerbirliği'nin Beşiktaş'tan transferi Tayfun Korkut, Başkent ekibine gidişinden, Türkiye'ye ilk gelişine, Real Sociedad'daki günlerinden, Beşiktaş'tan ayrılışına kadar birçok konuda açıklamalar yaptı..
Tayfun Korkut, Beşiktaş ile sözleşmesini tek taraflı feshettikten sonra yurtiçi ve yurtdışından birçok takımdan teklif aldığını söyledi. Tayfun, Gençlerbirliği'ni tercih etmekten mutlu olduğunu belirterek, ''Yurtdışındaki takımlarla hem maddi, hem manevi anlamda anlaşma sağlayamadık. Yurt içinden gelen tekliflere de kararsız kaldım. Sonuçta Türkiye'de ve Avrupa'da büyük kulüplerde oynadıktan sonra iyi bir takıma gitmem gerekiyordu. Tüm futbol camiasından aldığım olumlu izlenimler sonucu Gençlerbirliği'ne karar verdim'' diye konuştu.
Tayfun, 10 yıl önce Beşiktaş'ta idmana çıktığını, Gençlerbirliği ile görüştüğünü, ancak Fenerbahçe'ye transfer olduğunu ifade ederek, ''10 sene önce Almanya'dan, Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Gençlerbirliği'ne geldim görüştüm. O dönemin hocası benim idmana çıkmamı istedi. Ancak 1 kaç gün önce Beşiktaş'ta idmana çıkmış ve çok beğenilmiştim. Bu nedenle bu beğenimi riske etmekten çekindiğim için bu teklifi kabul etmedim. Şayet o gün idmana çıkmış olsaydım, belki de burada yıldızlaşacaktım. Daha sonra Almanya'ya döndüm ve Selim Soydan vasıtasıyla Fenerbahçe'den teklif aldım. Frankfurt Havalimanı'na çağırıldım ve Fenerbahçe ile anlaşmayı orada yaptım. Sonuçta Fenerbahçe'de de idmana çıkmamıştım.'' dedi.
SOCİEDAD'IN MADDİ KRİZİ TAYFUN'A YARADI
İspanya'nın Real Socieddad takımından ayrılışını kulübün maddi krize girmesine bağlayan Tayfun, ''Real Socieddad ile 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık mukavelem vardı. Ancak 3. yılın sonunda kulüpte yaşanan maddi kriz sebebiyle kulüp, benim opsiyonlu oynacağım yılın ücretini ödeyemeyeceğini bildirdi ve beni de serbest bıraktı'' diye konuştu.
SORUNSUZ TAKIM FENERBAHÇE
Tayfun Korkut, Fenerbahçe'den ayrılış sebebini ise takımda mutsuz oluşuna veya maddi bir sorun yaşadığına bağlanmamasını istedi.
Tayfun, şöyle konuştu: ''İnsanlar benim Fenerbahçe'den, Real Sociedad'a para için transfer olduğumu düşündüler. Oysa ben her türlü mutluluğu Fenerbahçe'de yaşadım. Şayet Fenerbahçe'de kalsaydım, İspanya'da kazandığım paraların daha fazlasını kazanırdım. Çünkü Fenerbahçe'de maddi sorun yok. Fenerbahçe'den ayrılış sebebim yeni bir adım atmak, Avrupa'da top koşturmak isteyişimdir. Sonuçta beni buralara getiren Fenerbahçe kulubüdür.''
BEŞİKTAŞ AŞKINA YÖNETİM ENGELİ
Beşiktaş'tan ayrılışına yönetimin neden olduğunu vurgulayan Tayfun, şunları söyledi: ''Beni Beşiktaş'a Del Bosquie getirdi. Ancak daha sonra Rıza hoca göreve geldi ve ilk 2 maçta beni ilk 11'de oynattı. Ardından dizimden bir sakatlık geçirdim. Sakatlık sonrasında Rıza hocam benden fazla yararlanmayı düşünmedi. Ancak 2. yarı da veya son 15 dakikada oyuna alıyordu. Sezon sonunda da yönetim bana Rıza hocanın beni takımda düşünmediğini ve transfer konusunda tüm yetkinin Rıza hocada olduğunu söyledi. Ben de bu karara saygı duydum. Ancak, benim Beşiktaş ile 1 yıllık sözleşmem daha vardı ve ödenmeyen 1 yıllık ücretim içerdeydi. Daha sonra kadro dışı kaldım ve yönetimin bana söylediği benimle bir sorunlarının olmadığı idi. Sadece Rıza hocanın beni düşünmediğini söylediler. Tigana'nın teknik direktörlüğe getirmesiyle birlikte yeniden ümitlendim. Ancak gördüm ki sorun yönetimden kaynaklanıyor. Yoksa Tigana, Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamada kadro dışı kalan oyuncuların takımla birlikte idmanlara çıkmasında bir sakınca görmediğini söylemişti. Buna rağmen biz idmanlara alınmıyorduk.''
TAYFUN'DAN, BEŞİKTAŞ'A MADDİ İYİLİK
Beşiktaş'ta oynamak için elinden gelen çabayı göstermesine karşın, sözleşmesini tek taraflı feshetmek zorunda bırakılmasının aslında Beşiktaş'a fayda sağladığına değinen Tayfun, ''Futboldan kopmamak için yasal haklarımı kullanarak sözleşmemi tek taraflı feshettim ve Futbol Federasyonu'na 1 yıllık alacaklarım konusunda başvurdum. Alacaklarımın bir kısmı hakkında karar çıkmış. Kalan kısım için de görüşmeler devam ediyor. Aslında ben böyle davranarak Beşiktaş'a iyilik etmiş oldum. Yani 2006'nın Ocak ayından Mayıs ayına kadar olan alacaklarımdan da vazgeçmiş oldum.'' dedi.
Tayfun, önemli olanın mutlu ve iyi bir ortama gelmek olduğunu, herşeyin para olmadığını ve aradığı ortamı da Gençlerbirliği'nde bulacağına inandığını sözlerine ekledi.