arkadaşlar dün akşam birşey denedim size onu anlatmak istedim. unidb programı ile fifa.db dosyasını (program files/easport/fifa06/data/cmn içindeki) access formatına export ettim. sonra access ile bu oluşturduğum dosyayı açıp oyuncular(player) bölümünü açıp tüm oyuncuları köşeden hepsini seçip bunu komple boş bir excel dosyası açıp kopyaladım sonrada oyuncuların boyu kilosu ve diğer teknik özelliklerini hepsini tüm oyuncuları 99 yapıp excel deki bu değişiklikleri yine tekrar accessteki yerine kopyaladım. bu arada bir sorun olacak aşamalar şöyle olacak. kopyala dediğinizde yaklaşık 9000 küsür oyuncuyu kopyalayacak siz çıkan ilk hata mesajına tamam sonrada iptal sonrada tamamı tıklayacaksınız dediğim gibi 9000 küsür oyuncunun geri kalanlarını ise exceldeki dosyadan soldan aşağıya doğru geri kalan tümünü seçip yine nerde kaldıysa accesste ordan geride kalanları tıklayıp tekrar ilk yaptığınızı tekrarlıyorsunuz sonrada kıaydedin. oldu size tüm oyuncular full 99 sonrada unidb programı ile bu sefer import seçip 1. boşluğa accceste kaydettiğiniz dosyayı 2.ye ve 3.ye cmn içindeki fifa.db dosyasını seçin. bu arada fifa.db dosyasının bir kopyasını alın biryere yanlız eğer memnun kalmayıp geriye dönmek isterseniz kopyasını aldığınız bu fifa.db dosyasının daha değişiklikler yapılmadan halini yani access halini bir kopyasını alırsanız daha kolay olur bunu(access) başka bir yere kopyalayın yedek olarak normal haliyle. sonra değişiklikleri yapın. en son unidb de tamam diyorsunuz owerwrite mesajını onaylayın . ha bu arada çok önemli not: belgelerimdeki fifa06 klasöründeki d.squad yani kadro klasörünü kesinlikle kopyasını alıp silin yoksa oyun hata verir. sonra tüm işlemleri bitirnce girin oyundaki ingiltere 2.ligi dahil bütün oyuncular 99 . ben kalecileri ellemedim daha doğrusu kalecilik özelliklerini yani. çünki o zaman tüm oyuncular kaleci görünebilir düşüncesi ile çünki fm2005 te bunu denemiştim bir baktım gs li cihan sergen van hojdonk falan kaleci olmuş öyle bir saçmalık olmasın diye gk özelliklerini ellemedim ama isterseniz kendi kalecilerinizi player id den bulup değiştirebilrsiniz. iyi oyunlar bu arada bunu daha kolay yapan varsa oda anlatsın el elden üstündür... şimdiden iyi oyunlar