Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 elemeleri kura çekimi sonrası NTV'nin canlı yayınına katıldı ve grubumuzu yorumladı.. Terim temkinli konuşurken gruptan memnun olduğunu da dile getirdi..
.::AVRUPA ŞAMPİYONASINA DİREKT KATILACAĞIZ::.
Benim zamanımdan beri Malta çıkmadı herhalde ve uzun zamandır da karşılaşmıyoruz.. Grubu değerlendirecek olursak açıkçası diğer gruplardan daha iyi.. En azından çok güçlü diyebileceğimiz 2 takım yok.. Ancak herkes buy turnuvaya katılmak isteyen ve Macarisatan, Bosna gibi yeni kimlik arayanlar var. Ama Türkiye inşallah Avrupa Şampiyonası'na direkt katılacaktır..
Malta ve Macaristan maçı ve diğerleri ile yapacağımız her maç belirleyici olacak.. Hiç bir takımı abartmadan ve küçük görmeden hazırlanıp maçları da öyle oynamalıyız.. Kağıt üzerinde elbette ki bazı takımlar güçlü ve bazıları güçsüz yazılıyor ama bunlar sahada ortaya çıkıyor.. Bizim iyi başlamamız lazım ki iyi görtürelim.. Memnun musunuz diye soracak olursanız memnunun tabii.. Gruplara bakınca bir çok büyük takımdan uzak kaldık ve bu yüzden ben grubu beğendim..
Yunanistan çok önemli işler yaptı Avrupa şampiyonu olurken.. Her ne kadar iyi maçlar seyrettirmedi ama önemli işler yaptığı kesin ve unvan sahibi olarak hazırlanacaktır.. Onlar da bizim gibi Dünya Kupası'na gidemedikleri için dişli olacaklar..
Norveç tam bir İngiliz sistemi uyguluyor ve her zaman dikkat edilmeli. Çeklere elendi ama Çekler çok kuvvetli ve onları suçlamamak lazım. Ancak Norveç'i İskandinav ülkelerinin ciddi bir temsilcisi olarak düşünüyorum ama defansif mi ofansif mi dersek ?.. Türkiye defansta da çok dikkatli olmak zorunda.. Biz kazanmak istiyoruz, golü düşünüyoruz ama az gol yemenin önemini Dünya Kupası elemelerinde gördük ve bunu de kavramamız gerekiyor. O işleride çok iyi becermeliyiz.. Her zaman yediğimizden fazla atmanın bir garantisi olmadığına göre çok dikkatli olmalıyız..
Fikstür anlaşmasına da çok iyi hazırlanacağız. Burada bizi Norveç zorlayabilir ligleri sebebiyle ama bu konuda tecrübeli olduğumu söyleyebilirim ve fikstür çalışmasını çok ciddi yapacağız.
.::YENİ TFF YÖNETİMİYLE BİR SORUN YOK::.
Devam mı, tamam mı ?.. diye bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Pazartesi günü Sn. Haluk Ulusoy ile oturacağız ve son durumu konuşacağız ama bir sorun yok. Onlar idari, ben de taktik anlamda Türkiye için çalışıyoruz ve bir sorunumuz yok..
Takımda mutlaka bir takım değişiklikler olacaktır ve genç takımlarımızdan da gelen arkadaşlarımız olacaktır.. Yeni bir ekip oluşacaktır, tıpkı daha önceki zamanlarda da olduğu gibi, şimdiki düşüncemiz budur ve yeni isimleri A Milli Takım'da göreceğiz. Nuri, Almanya maçında ülkemize ve bizlere duygu yüklü anlar yaşattı.. O ve diğerleri üzerinde durduğumuz bir çok arkadaştan sadece bir tanesi.. Onlar kendilerine güvenildiğinde bir çok iyi işler yapabileceklerini daha önce de gösterdi ve yine göstereceklerdir..