Youla'yı Metz'e, Ailton'u Hamburg'a ve Pancu'yu Rapid Bükreş'e veren Beşiktaş, forvetteki sıkıntıyı gidermek için harekete geçti. Sevilla'nın yıldızı Kanoute ile temas kuruldu. Fransız teknik adam, "Kallon'u istemem. Eğer para varsa bana Kanoute'yi alın. Eski öğrencim, onu kolay ikna edebilirim" dedi.
Beşiktaş'ta dün siyah-beyazlı kulüple bağlarını tamamen koparan Ailton'un yerine Kanoute'nin ismi geçiyor. Teknik direktör Tigana, yöneticilerin yaptığı, "Menajerler Kallon'u öneriyor, ne dersin?" sorusuna "Kallon'u istemiyorum. Eğer para varsa Kanoute'yi alalım. Hem o benim eski öğrencim, onu ikna edebilirim" yanıtını verdiği öğrenildi.
**Şartlarımızı zorlar**
Ancak Beşiktaşlı yöneticilerin Tigana'ya "Şu an için transfer bütçemiz Kanoute'yi alacak kadar yüksek değil. Yine de şartlarımızı zorlamaya çalışırız" dediği ifade edildi. Bu arada Fransız çalıştırıcı, Beşiktaş yönetiminden bir ön libero, bir de sol açık isteğinde bulundu. Yetkililer de bu istek doğrultusunda sol kanat için S.Donetsk'li Oleksiy Bileyik, ön libero için de Biscan'la irtibata geçtiler.
**Arpacı yola çıkıyor**
Tigana'nın, öncelikli olarak forvetteki eksikliğin giderilmesini istediği belirtildi. Bu nedenle Beşiktaş'ın sportif direktörü Erdil Arpacı'nın birkaç gün içinde Sevilla'ya giderek Kanoute için girişimlerde bulunacağı ifade edildi. Başkan Demirören'in Arpacı'ya "Hocamız Kanoute'yi çok istiyor. Her türlü pazarlık şartlarını zorla. İşi bitirirsek, rahat bir nefes alırız" dediği öğrenildi.