bu dökümandada bildiklerimi size aktaracağım ilk önce forma yapabilmek için boş bir templateye ihtiyacınız olacak boş bir tane bulmaya çalışın ben forma yaparken photoshop kullanıyorum sizede tavsiye ederim şimdi programı açıyoruz daha sora boş templatemizi açıyoruz
yukarıdan image/mode/RGB COLOR u seçiyoruz layer/new/layer via copy e basıyoruz sonra rectanguler marque tool ile boyamak istediğimiz yeri işaretliyoruz;
daha sonra rengi ayarlayoruz.brush tool da mode bölümünü linear burn opacity bölümünü %80 ve flow bölümünü %100 ayarlayıp bölgenin
içini boyuyoruz.
daha sonra aynı şekilde dier boyamamız gereken yerleride boyuyoruz
eğer yaptığınız renklerde oynamalar yapmak isterseniz image/adjustments/selective colordan deişiklikler yapabilirsiniz
sıra geldi logo eklemeye bunun için elinizde logolar olmalı neyse ben nasıl eklendiğini anlatıym logoyu açıyoruz ilk önce logonun üst kısmında sağ tuşa
basıyoruz ve image size ye tıklıyoruz
ayarını yaptıktan sonra move tool u seçip logonun üstüne geliyoruz ve basılı tutarak formanın üstüne sürüklüyoruz
daha sonra bu logoya efekt vermek için yukarıdan window/layers ı açıyoruz ve layers bölümünden layer 1 seçili iken yukarıdan layer/layer style/stroke yi açıyoruz ve istediğimiz efekti veriyoruz
en son tüm logoları aynı tekniklerle ekliyoruz ve sonuç olarak formamız oluyor.
şimdi en çok merak edilenlere gelelim
dikiş izi
ilk önce formalara dikiş izinin nasıl çizildiğini anlatıym çok basit bir yolu var
ilk önce line tool u seçiyoruz daha sonra yukarıdan shape layers ı seçiyoruz style olarak none seçiliyken bu dikiş izinin başından sonuna kadar bir çizgi çiziyoruz
daha sonra pen tool un üstüne sağ tıklayın ve çıkanların arasından add anchor point tool u seçin sonra çizginin üstünde yamultmak istediğiniz bölgenin iki tarafına birer nokta koyunsıra bunu yamultmaya geldi path section tool un üstüne sağ tuşla basın ve direct selection tool u seçin ve önce bi noktaya sonra dier
noktaya basılı tutarak çizgiye şekil verin sonra bu noktalarla işiniz bittikten sonra çizginizin başka bir bölümüne aynı şekilde noktalar koyup oralarada şekil verin