Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Sergen Yalçın, başarı için önce ‘ekip’ olmayı başarmaları gerektiğinin altını çizdi
1-2 YIL DAHA OYNARIM: Antrenmanlarda istekli çalışıyorum. Hiçbir sorunum yok. Şu anda sezon başı itibariyle 2-3 kilo eksiğim var. Ama normal tempoda çalışıyorum. Her zaman idmanlara çıkıyorum. Fizik olarak iyiyim. İkinci yarıya iyi bir başlangıç yapıp, sezon sonuna kadar götürmek istiyorum. Vücudum ne kadar elverirse o kadar futbol oynamak istiyorum. 1-2 sene daha futbol oynarım diye düşünüyorum.
TİGANA GÜVENİLİR BİRİ: Del Bosque’nin ilk geldiği dönemde bu yönde büyük sıkıntılar yaşadım. Ama Tigana ile bir problem yok. Hocamız güvenilir, düzgün kişiliği olan bir insan. Düzeyli ve seviyeli bir arkadaşlığımız var.
ÖNCE EKİP OLMALIYIZ: Şampiyon olduğumuz sezon çok fazla yetenekli oyuncularımız yoktu ama çok iyi bir ekip olduğumuz için mutlu sona ulaştık. Ondan sonra ekip olamadık. Hatalar yapmaya başladık. Şu anda şampiyonluktan çok uzaktayız. Önümüzdeki senenin kadrosunun kurulması daha iyi olur. İkinci yarıya iyi bir başlangıç yapacağız. Mazide kalmış kötü görüntüyü silmek istiyoruz. Savunma hücumdan başlar. Ön taraftan başlayan savunma problemimiz var. Bu sorunu düzeltip, ikinci yarı az gol yiyeceğimizi düşünüyorum.
YABANCI SAYISI DÜŞÜRÜLSÜN: Kulüplerimizin maddi gücü çok üst düzeyde değil, bu nedenle 9-10 tane yabancı oynatacak kulüp Türkiye’de yok. Yabancı sayısı düşürülüp, yetenekli olanların getirilmesi gerekir. Yabancılar, Türkiye’ye geldiklerinde, burayı tatil ülkesi gibi görüyorlar. Birkaç istisnayı çıkarırsak, yabancı oyuncuların Türk futboluna çok büyük bir katkısı yok.
BEN TOPLA OYNARIM: Fazla koşmadığım şeklindeki eleştirilere katılmıyorum. ‘Medya için koşmak’ ne demektir, hala anlamadım. Benim için koşmak topla hareket yapmak, gol atmak, attırmaktır. Topsuz hareketler daha çok diğer arkadaşların yapacağı işler.
ÖDEMELER GECİKEBİLİR: Her kulüpte olduğu gibi ödemelerin 1-2 ay aksaması doğal. Ama en düzgün ödemeler Beşiktaş’ta yapılıyor. Bu konuda bir problem yok. Zaten paralarımız da yattı.
TARAFTAR TEPKİSİ NORMAL: Beşiktaş taraftarı çok hırslı ve ateşli, takıma destek vermek için ellerinden geleni yapıyor. Ama saha sonuçları kötü olunca taraftarın tepkisi normal. İkinci yarı taraftarları da arkamıza alıp, çok iyi bir çıkış yapmak istiyoruz.
FENER İYİ YOLDA AMA: Son 2 sezondur şampiyon olan Fenerbahçe’nin iyi bir kadrosu var. Bu sezon da iyi gidiyorlar, ama futbol enteresan bir oyun, kimse ne olacağını bilemez. Biz de ilk yarıyı önde bitirmiştik, ama ikinci yarıda şampiyon olamadık. Önümüzdeki senelerin neler getireceği belli olmaz. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor gibi büyük takımlar var.
ÇOK HATA YAPTIM: İbrahim Akın’ın biraz daha futbol seviyesini yükseltmesi gerekiyor. Yetenekli bir oyuncu ama devamlılığını 90 dakikaya çıkarmalı. Beşiktaş’ta oynamak ona yeterli gelmemeli. Performansını en üst düzüye çıkartıp, yurtdışına gitmesi lazım. Ona, benim yaptığım hataları yapmasını istemediğim için kızıyorum. Onun yaşında iken çok hatalar yaptım. O yüzden İbrahim ile konuşuyorum. Söylediklerimi anlıyorsa onun için çok iyi olur.
UÇAK YOKTU, GİDEMEDİM: Yurt dışına gitmedim, çünkü o zaman uçak yoktu. Tabii bu bir şaka... O zamanlar şartlar uygun değildi, olmadı. Ama yaptıklarımdan hiç pişman değilim.
TÜMER İLE İLİŞKİLERİ: Aramızda bir gerginlik yok. Ben takımın kaptanıyım, o yüzden hiç bir gerginlik olamaz. Saha içinde konuşuyoruz. Saha dışında kimse kimseyle görüşmek zorunda değil.
FEDERASYON SEÇİMİ: Haluk Ulusoy da Ayhan Bermek de iyi insanlar. Kim seçilirse ona saygılıyız.