Biz Türkler genellikle içine kapanık bir milletiz. Çok küçük şeylere sevinir hakeza çok küçük şeylere üzülürüz. Bunun içindir ki tüm Dünya'da biz farklı şekilde tanınıyoruz. Mesela Müslüman bir ülkeden gelen bir kişinin yorumunu okudum geçen gün gazetede; "Türkiye'ye gelmeden önce çok korkuyordum. Açıkçası Türklerin dinsiz olduklarını sanıyordum"
Tabi Batı ülkelerinde hala bizi kara çarşaflı sakallı cüppeli hokkalı olarak tanıyorlar.
Peki bize göre biz nasılız? Laik, demokratik, egemen, bağımsızlığına düşkün, ata-ana tanır, kültürel değere sahip çıkan bir milletiz..
Neden oluyor bu işte bunun sebebi nedir gerçekten merak ediyorum. Mesela bir ABD denince akla özgürlük geliyorsa ya da İsviçre denince insan hakları deniliyorsa(şimdilerde şerefsiz diyoruz ama :D) neden Türkiye denince farklı farklı şeyler deniliyor. Kendimizi tanıtamıyoruz diyoruz ama şu dünyada artık herkes türkiye cumhuriyetinin nerede olduğunu biliyor.. Kendimizi tanıtıyoruz ama doğru tanıtamıyoruz. peki çözüm nedir arkadaşlar