**İsviçreli futbolcu Huggel, kendisine Nihat Kahveci'nin vurduğunu söyleyince, yalanı ortaya çıktı. **
Huggel'in bu yalanı 'yatsıya kadar' sürdü. Federasyon Nihat'ın bu maçta 18'de bile olmadığını ispatlayınca, İsviçreli'nin sahtekârlığı ortaya çıktı
FIFA Disiplin Kurulu'nun, Türkiye-İsviçre maçı için yaptığı soruşturmada ifadesine başvurulan İsviçreli futbolcu Benjanıin Huggel, kendisine Nihat Kahveci'nin vurduğunu söyleyince, yalanı ortaya çıktı. Zürih'teki soruşturmada ifade veren Huggel, komisyonun "Sana kim vurdu?" sorusuna "8 numaralı Türk futbolcu Nihat vurdu" cevabı verince, Futbol Federasyonu yetkilileri bu futbolcunun yalanını ortaya çıkardı. Federasyon yetkilileri, komisyona yaptıkları açıklamada Nihat'ın 8 numarayı giymediğini ve o gün kadroda bile yer almadığını ispat edip, Huggel'in yalanını ortaya çıkardı
**Avukatıyla da görüştü **
Disiplin Komisyonu Başkanı Bahreynli Al-Khalifa Sheik Salman Bin İbrahim'in, İsviçreli futbolcuya "Yalan söyledin, burada yemin altında sorgulanıyorsun ve FIFA kurallarına göre yalan beyanın karşılığı büyük cezadır" dediği öğrenildi. Toplantıdan kızgın şekilde ayrılan Huggel'in avukatıyla yaklaşık 40 dakika süren bir konuşma yaptığı gözlendi
**'Büyük ceza verilmez'**
İsviçre Milli Takımı futbolcusu Valon Behrami ise kurula şu açıklamaları yaptı: "Soyunma odasına ilk ben girdim. Fazla bir şey görmedim. Abartılacak bir durum olmadı. Havaalanında saldıracaklar diye korktuk, bir şey olmadı. Toplantıda gördüklerimi söyledim. Zaten çok fazla bir şey görmedim. Bu bir spor kazanan da olacak, kaybeden de. Türkiye'ye karşı bir önyargım yok." FIFA Başkanı Sepp Blatter'in açıklamalarına da atıfta bulunan Behrami, "Bu kadar basit meseleler için Türkiye'ye büyük cezalar verilemez" ifadesini kullandı.