Uzun süredir sessizliğini koruyan Beşiktaş'ın eski Başkanı Serdar Bilgili, suskunluğunu NTV'ye bozarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Yönetim tarafından 2003-2004 sezonunda kaçan şampiyonluk için komisyon kurulmasını sert dille eleştiren Bilgili, "O sezonki şampiyonluğun kaçmasında hem iç hem de dış etkenler vardı. Fenerbahçe - Rizespor maçının tekrarlanması haksızlıktı. Ayrıca Samsunspor maçının hakemi Cem Papila, Beşiktaş'ı katletti. Mali ve sportif olarak önde olmamız rakiplerimizi rahatsız etti. İç etkenlerin en önemlisi Samsunspor maçından sonra camia olarak konsantrasyonumuzu kaybetmemizdir. Bugünkü kurulan komisyon önce Cem Papila'yı, ardından o günkü MHK ve Federasyon Başkanı'nı çağırmalı. Bunları yapamayacaksa içte suçlu aranıyor demektir. İçte suçlu aranıyorsa da genel kuruldan onay alınmalı. Eğer şampiyonluk kaçırmak suçsa geçen yıl, bu yılki başarısızlık için de komisyon kurulmalı" ifadesini kullandı.
**'Onurlu olan bırakır'**
Serdar Bilgili, 'Şampiyonluğu sattı' dedikodularını ağır bir dille eleştirerek istifa etmesinin tek nedeninin küfür olduğunu vurguladı. Bilgili, "Bana, aileme ve başkanlık koltuğuna Fenerbahçe maçı sonrası küfür edildi. Ben de bu yüzden görevi bıraktım. Bazı insanlar küfür yemesine rağmen o koltuğu bırakmazlar. Onurlu insan koltuğu bırakır. Zaten Beşiktaş başkanının ağzından laf bir kez çıkar, eğer istifa ederse bunu geri almaz" diye konuştu.
**'Acemi hatası'**
Fulya Projesi'nin kendi döneminde yapıldığını kaydeden Bilgili, "Projenin başında da İsmail Ünal gibi bir Beşiktaşlı vardı. Şimdi Beşiktaş Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Ünal'ın bu projeyi engellemesinde bir mantık bulamıyorum. Bunu çok acemice bir strateji hatası olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Şeref Nasır'ı, Divan Başkanlığı için son derece yetersiz bulduğunu söyleyen Bilgili, "Bence fazla medyatik" yorumunu yaptı.
Demirören'e destek vermek gerektiğini belirten Serdar Bilgili, şöyle devam etti: "Talepte bulunması halinde maddi ve manevi hizmet etmeye hazırım. Bir kavgamız yok. Çok iyi niyetle Beşiktaş'ı yönettiğini biliyorum. Etrafındaki gruplar yüzünden sıkıntı çekiyor. Ancak ekonomik olarak kemerleri sıkmalı" dedi.
Kaynak : Milliyer