Türk sporunun 2 lokomotifi, G.Saray ve F.Bahçe geçtiğimiz pazar günü karşı karşıya geldi. Ancak derbinin yankıları hala sürüyor. Özellikle karşılaşmadan önce sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Eric Gerets’in Christoph Daum’un elini sıkmaması dikkatten kaçmamıştı. Belçikalı teknik direktör neden böyle yapmıştı? Stada gelenler bu duruma doğal olarak farklı yorumlar yaparken, bu işin baş mimarı hareketin nedenini açıkladı.
**Art niyet yok**
Gerets, teknik direktörlük döneminde hiçbir zaman maç öncesi rakip takımın antrenörünün elini sıkmadığını açıkladı. G.Saray Teknik Direktörü, şunları söyledi: ‘Avrupa’da biz maç öncesinde tokalaşma yapmıyoruz. Ama karşılaşma sonunda Christoph Daum’u tebrik ettim. Benim öyle bir art niyetim olmaz. Ayrıca hiç beklemediğim bir şekilde basın ordusunu karşımda buldum ve kafamda da bu önemli derbinin düşüncesi vardı.’
**Farklı bir görüş**
Belçikalı, karşılaşma öncesi yaptığı hareketi kendince böyle açıklarken, F.Bahçe cephesinde başka bir düşünce hakim. Sarı lacivertliler, geçtiğimiz haftalarda teknik direktör Daum’un, ‘Türkiye’de işsiz kalırsam G.Saray’a giderim’ sözünden dolayı Gerets’in Alman çalıştırıcı ile tokalaşma yapmadığı iddia edildi. Daum ise bu olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.