Selam arkadaşlar,
öncelikle ayrıntılara girmeden belirteyim. bugüne kadar sadece FIFA oynadım. en çok da 2006 versiyonunu. futbol oyunlarını seviyorum ama neden bu kadar az oynayabildiğim konumuz değil. sadece artık oynayabiliyorum diyeyim.
dediğim gibi FIFA 2006'yı çok rahat oynayabiliyorum. sonra PES'e yapılan övgüleri gördüm ve oyunu kurdum. ama bir türlü oynayamadım. FIFA gibi bir görüntü beklediğim için hayal kırıklığına uğradım önce. neyse bunu atlattım.
şu an tek derdim kontroller. hiçbirşey anlamadım bundan. tek derdim diyorum çünkü daha kontrollere hakim olamadığım için ne nasıl yapılır anlamadım. tek yapabildiğim pas verip şut atabilmek (gamepad ile oynuyorum bu arada). ama forumlarda okuduğum kadarıyla envai çeşit hareket yapabiliyormuşuz. butonların görevlerini değiştirmeye çalıştım ama başaramadım sanırım. maça başlayınca birşey anlamadım.
kontroller bölümüne girdiğimde "defans" ve "atak" kısımlarını gördüm. nedense şut, pas, uzun pas falan defans kısmında duruyor. ben mi yanlış anladım acaba?
kısaca öncelikle şu kontrollerde hangi buton ne işe yarar anlatabilir misiniz önce? sonra nasıl değiştirilir tuş görevleri? sonra da tuş kombinasyonları çok iyi olur. illaki gamepad'a göre cevaplamanıza gerek yok. klavyeye göre cevaplayabilirseniz onu gamepad'e uyarlayabilirim sanırım.
yardımlarınızla artık yavaş yavaşta olsa FIFA'dan başka futbol oyunları da oynamak istiyorum.
başka sorum olursa bu başlık altında soracağım sakıncası yoksa.
Teşekkürler.
Saygılarımla...