Ben çekeyim yeni versiyonu inceler yazarım özelliklerini o zaman. Sana kolaylıklar diliyorum.
Evet indirdim şimdi anlatmaya çalışayım:
Program açıldığında en üst kutuya **FM.exe**'nizin olduğu dizini belirtmeniz gerekiyor. *Örnek: .../Program Files/Sports Interactive/FM 2006/fm.exe*
İkinci kutucuk ise oluşturacağınız kısayolun isminin ne olması gerektiği.
Üçüncü kutu oluşturulacak kısayola eklenecek komutları belirtiyor. Bu kısmı elleyemiyorsunuz.
Şimdi tek tek sekmeleri inceleyelim:
**Window** sekmesinde oyunun pencere boyutu ile ilgili ayarları yapıyoruz:
Tick'i koyduğumuzda çıkan kısımda:
**Windowed:** Adından da anlaşılacağı gibi pencere modunda oynunu çalıştırıyor.
**Full Screen:** Tam ekranda oyunu başlatıyor. Oyunun ayarlar kısmındaki düğme ile aynı işi görüyor.
**Customised Resolution:** Oyunu değişik çözünürlüklerde açmamızı sağlıyor.
Small Screen: Eski monitörler için. Diğer özelliklerle birlikte kullanılabiliyor.
**Skins** sekmesinde oyunun kaplaması ile ilgili ayarları buluyoruz:
**Select Skin dediğimizde açılan kutudan oyunu hangi skinle oynamak istiyorsak onu seçiyoruz. Bu özelliğin etkin olabilmesi için ilk kutuya fm.exe** yolunu tanımlamış olmamız gerekiyor.
**Game** sekmesinde oyuna etki eden ayaları buluyoruz:
**No Small Balls:** Oyun içinde topun ufak olmasından ve havada yavaş hareket etmesinden sıkılan gözlük kullanmayan insanlar için.
**Goal of the Month:** Bu özelliği denemedim açıklamadan anladığımı yazıcam. Denedikten sonra yanlış anlamışsam düzeltirim. Matches klasörüne *Goal_scores.csv* adında bir dosya yaratıyor ve kayıtlı maçlardaki golleri buraya topluyor.
**Power** sekmesinde güç ayarlarıyla ilgili özellikler mevcut:
**Power Saving:** İşlemcim fazla güç harcamasın diyorsanız oyunun yavaşlamasına katlanıp güçten tasarruf edebilirsiniz. Ayarları arttırdıkça işlemci kullanımınız azalacaktır. Ama burada ciddi bir uyarı var oyunun performansı düşecektir.
**Advanced** sekmesi gelişmiş ayaları içeriyor:
**Reset Preferences:** Oyunun içindeki ayarları resetler. Yani oyunun ilk kurulduğundaki haline döndürür. Bu özelliği kullarsanız oluşturduğunuz kısayolu bir kere kullanıp silin aksi halde sürekli resetlenecektir ayarlar.
**Cache Skins:** Eğer bu kutuyu seçmezseniz oyun her açılırken skins klasörünü oyun kontrol eder. Ama açmanız durumunda da yeni yüklediğiniz grafiklerin oyunda belirmesi için cache/english klasörünü sürekli temizlemeniz gerekir.
**Network** sekmesi oyunu çok oyunculu oynamak isteyenler için hazırlanmış:
**Find External IP Adress:** Oyunda server olduğunuzda eğer ip numaranız 10.0.0.x gibi bir iç ip adresi gözüküyorsa onun yerine dış ip'nizi gösterir.
**Database** oyunun veritabanı ayarlarını içeriyor:
**Custom DB Location:** Oyunun kullanacağı veri tabanını oyunun içerdiği klasör haricinde biryerden belirlemenize yarar. Örnek olarak Belgelerim'de olan bir data ile oyunu çalıştırabilirsiniz. Ama bu konuda belli kısıtlamalar var. Orada belirtilen dizinin içine atmanız gerekiyor dosyaları.
**Sounds** sekmesi oyunun ses ayalarını içeriyor:
**Play Sounds:** Oyunun ayarlar kısmındaki ile aynı özellikleri taşıyor. Ses istemiyorsanız kaldırıyorsunuz işaretini. Bir numarası yok kısaca.
**CPU **sekmesi işlemcimiz ile ilgili ayarları yapmamızı sağlıyor:
**Number of CPUs: **Eğer fiziksel olarak 2 veya daha fazla işlemciniz varsa veya HT teknolojisi sayesinde bilgisayarınızdaki işlemci çiftmiş gibi çalışıyorsa o zaman buradaki seçeneği 2 veya daha fazla yapabilirsiniz. Bu oyun yüzünden bilgisayarınız kararsız kaldığında kasmasını veya kitlenmesini engeller. Oyunun hızınada katkıda bulunabilir.
Son olarak en alttaki tuşlardan bahsedelim:
**Reset:** Yaptığınız herşeyi temizler.
**Create a ShortCut!:** Hazırladığınız komutlarla kısayolu yaratır.
**Launch FM:** Oyunu başlatır.
"Bir yandan Online FM oynayıp biryandan da bu yazıyı yazmaya çalıştım. Arkadaşıma çaktırmamayı başardım durumu. Umarım bir kusurum olmamıştır."