**BEŞİKTAŞ'IN SON GÜNLERDE EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCUSU AILTON; SUSKUNLUĞUNU BOZDU. İŞTE BREZİLYALI FUTBOLCUNUN SAMANYOLU TELEVİZYONU BEŞİKTAŞ MUHABİRİ HARUN KAHRAMAN'LA YAPTIĞI RÖPORTAJ; **
"Her gazete her şeyi yazıyor. Bu Almanya�da, Türkiye�de ve Brezilya'da da böyle.Ben hiçbirini okumuyorum. Yaklaşık 5 sene oldu gazete okumayalı.Yazılanlar böylece beni etkilemiyor. Geçenlerde Almanya�da bir gazete beni Dortmund�da göndermiş. Ben Dortmund�dan ne teklif aldım ne görüştüm. Beşiktaş taraftarına şunu söylemek istiyorum benim ağzımdan çıkmayan konuşmaları inansınlar ama her okuduklarına inanmasınlar.
Beni Japonya�ya gönderen oldu hatta aya uzaya ve güneşe bile gönderdiler. Ben hiç bir yere gitmiyorum Beşiktaş�ta mutluyum ailem burada kalmamı istiyor ve iki senelik kontratım var burada 2 senemi geçirmek istiyorum. Ancak nasıl ki 20 sene sonra ölürüm veya ileride şöyle bir şey olur diyemiyorsam burada da gelecek günler neyi göstereceğini bilemiyorum"
Ailton, Tigana�nın gelmesiyle takıma yeni bir hava geldiğini de ifade etti. "Evet Tigana geldi futbolculuğundan ve hocalığından kariyerini biliyoruz. Onun gelmesiyle takıma yeni bir hava geldiği de gözleniyor hatta antrenmanlar bile neşeli geçiyor. Gelmesi bize yeni heyecan kattı. .
Tigana, Benim hakkımda Almanya�daki Ailton�u görmek istiyorum demiş, kendisi ile görüştüm. Neler görüştüğümüz bende kalsın çünkü aile içindeki bir mesele buna saygı duymanızı istiyorum. Ben de Almanya�daki Ailton�u istiyorum ama tek başına hiç bir şey olmaz mesela dünyanın en iyi futbolcuları kim derseniz Maradona ve Pele akıla gelir onlarda tek başına takımlarını sırtlayamazlar. Bu bir ekip oyunudur takım iyi olursa sen de iyi olursun kötü olursa sen de kötü olursun. Biz kötü bir dönem geçirdik. Dolayısıyla hemen haberler yazılması da doğal; 'Bu gitsin bu kalsın Ailton şişko gibi'. Bana 5 yıldır 'şişko' diyorlar 'fizik yapısı futbola elverişsiz ve güçsüz' diyorlar ama şöyle bir baksınlar son 5-6 yıla Ailton�un ne olduğunu anlarlar. Eğer ben takıma verimli olamayacağımı düşünürsem futboldan zevk almazsam gider atlarımla uğraşırım zaten ama kendimi güçlü hissediyorum ve daha uzun yıllar futbol oynayacağıma inanıyorum.
Malatyaspor maçı sonrası herkes hakkımda kritik yaptı her yaptığım hareketin altında başka bir neden aradılar. Beni öyle yakından takip ediyorlar ki şöyle el sallasam hemen altından başka bir anlam çıkaracaklar. Ben kimseye kasti bir şey yapmam. Görüntülere baksınlar hızlı olduğum için duramadım ve yanlışlıkla kalecinin ayağına bastım ardından özür diledim kötü niyetli biri olsaydım özür diler miydim?" **(Röportaj: Harun Kahraman) **