Fransız futbolunun ünlü ve unutulmaz yıldızı Paltini Türk futbolunda ilk çıkışı G.Saray'ın yaptığını söyledi.
Platini: "Türkiye-İsviçre eşleşmesinde favori yok. Türk futbolu çok büyük bir çıkış içinde. Bunu ilk başlatan da G.Saray'dır."
'İsviçreliler üzülür'
Dünya futbolunun efsane isimlerinden Fransız yıldız Michel Platini, Malta'daki UEFA toplantısı sırasında Türk futbolu ile ilgili görüşlerini basın mensupları ile paylaştı. Türkiye ile İsviçre arasında oynanacak olan play-off maçı öncesi iki tarafın da şanslarının eşit olduğunu belirten Platini, "Türkiye kazanır dersem isviçreliler üzülür çünkü onlar da bana bu soruyu sorduklarında kendilerine aynı cevabı verdim. İyi olan kazansın çünkü şanslar eşit. Çok denk iki takım mücadele edecek" diye konuştu.
'Tigana sürpriz oldu'
Vatandaşı Jean Tigana'nın Beşiktaş'ın teklifini kabul etmesini büyük bir süpriz olarak karşılayan Platini eski takım arkadaşının Türkiye'de başarılı olacağını ileri sürdü. Platini, Tigana'nın başarısının biraz da Beşiktaş'a bağlı olduğunu belirterek "Şayet Tigana Türkiye'de başarılı olamaz ise bu ondan değil Beşiktaş'tan kaynaklanır. O çok değerli bir teknik adam. Ancak felsefesini anlayacak bir kulüp yapısı ve oyuncularla çalışması gerekir. Emin olun Beşiktaş ona yardım ederse o Beşiktaş'a daha fazla yardım eder" dedi.
'Kapıyı G.Saray açtı'
Türk futbolundaki yükselişte G.Saray'ın da çok büyük rol oynadığını söyleyen Platini sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün Avrupa'da ve dünyada Türk futbolunu konuşuyorsak bunu G.Saray'a borcu olduğunuzu unutmayın. Bana göre Türk futbolunun önünü Avrupa'da G.Saray açtı. Onların geçmiş yıllardaki başarıları milli takımın performansına da yansıdı ve bu şekilde Türkiye 2002 Dünya Kupası'nda üçüncülüğü elde etti. Şimdi ise bu bayrağı F.Bahçe ve Beşiktaş taşıyor."
Vatan
Duyması gerekenler duyar inşallah.