Çek yıldız, sportif direktör Bülent Tulun’a ‘Yöneticilerin beni göndermek istediği konuşuluyor. Bende buradan ayrılmak istiyorum’ dedi. Heinz’ın yanı sıra yedek soyunmaktan sıkılan Ümit Karan da Denizlispor’a yeşil ışık yaktı.
Marek Heinz isyan bayrağını açtı... Çek yıldızın transferini şöyle bir hatırlayalım. Teknik direktör Eric Gerets, daha önce tanıdığı bu oyuncunun alınmasını istemiş, başkan Özhan Canaydın da bir çok yönetici arkadaşını karşısına almasına rağmen eski yönetici Abdurrahim Albayrak’ı araya sokarak transferi gerçekleştirmişti.
Bu kadar çalkantılı ve sıkıntılı süreçten sonra büyük umutlarla transfer edilen tecrübeli futbolcu, ne Almanya’daki, ne de milli takımdaki futbolunu G.Saray’da oynamadı. Heinz beklenen performansını göstermeyince de eleştiriler artmaya başladı ve adı sık sık gönderilecek oyuncuların başında yer aldı. Ve dedikodular yıldız oyuncunun da kulağına geldi.
D.Bakır maçında, teknik direktör Eric Gerets, Marek Heinz’i oyundan alınca film koptu. Çek futbolcu yöneticilere rest çekti, sportif direktör Bülent Tulun’a menajer aracılığı ile görüşerek, ‘Ben gitmek istiyorum’ dedi.
Üzerinde kara bulutlar dolaşan Heinz, takımdaki arkadaşlarıyla diyalog kurmazken, Tulun ile yaptığı görüşmede sıkıntılarını anlattığı ve yol ayırımında olduğu iddia edildi.
**12 kulüp peşinde**
Çek futbolcu, G.Saray’a geldiği ilk günden itibaren sürekli olarak eleştirildiğini belirterek, ‘Burada kimseye kendimi beğendiremedim. Çok eleştiriliyorum. G.Saray’da ve İstanbul’da aradığım havayı bulamadım. Zaten yöneticilerin beni göndermek istediği konuşuluyor. Bende buradan ayrılmak istiyorum. Çünkü çok huzursuzum. Menajerimle görüşeceğim, kulübü de zarara sokmadan gideceğim’ dediği ifade edildi.
Heinz, takımda herkesin iyi niyetli olduğunu sözlerine eklerken, ‘Boşuna vakit kaybedip bana güvenenleri de üzmek istemiyorum. Huzurlu değilim’ diyerek Tulun’a açıkca G.Saray’dan ayrılmak istediğini söylediği belirtildi. Yöneticilerin teknik direktör Eric Gerets’in de onayını aldıktan sonra Heinz’ı göndereceği belirtildi.
**Ümit de yolcu**
Sarı kırmızılı takımdan ayrılmak isteyen yıldız oyuncu Marek Heinz’ı Avrupa’dan 12 kulübün mercek altına aldığı ve Fransa’nın Auxerre ile Fransa’nın 2.Lig takımlarından Bastia’nın transfer teklifi yaptığı öğrenildi.
Sarı kırmızılı yönetim, Heinz’in bu sürpriz kararına şaşırken, Ümit Karan’ın gitmek istemesiyle de şoke oldu. Milli oyuncunun sürekli olarak takımını taşıyan golleri atmasına rağmen her hafta Belçikalı teknik direktör Gerets tarafından yedek soyundurulmasına kızdığı ifade edildi. Son olarak golcü oyuncuya Denizlispor transfer teklifinde bulunurken, huzursuz olan Ümit Karan, yeşil beyazlı kulübe, ‘Böyle giderse devre arasında gelirim’ yanıtını verdi.
Kaynak : Hürriyet