Okulda öğretmen bi kompozisyon yazın demişti bende yazdım bide dedim SCN’de paylaşim:D
10 Kasım işte o Türkiye Cumhuriyeti için en kötü,en acılı gün.Ulu önderimiz M.Kemal Atatürk'ün vefat ettiği gün.Birçok devlet ve şahsiyetlerin yıllarca,günlerce beklediği gün.Ama bunun aksine Türk Miletinin istemediği beklemediği evet 10 Kasım.O sağlamadımı bizim modern bi devlet olmamızı,o kurtarmadımı bizi köhne bir imparotorluktan.Onun kurtardığı türk milletini bazı kendini bilmez insanları ne yaptı?Arkasından küfür etti,onu öldürmek için elinden geleni yaptı.Ama onlar başaramadı Atatürk’ü öldürmeyi.
Onun isteği o’nun yolundan gitmemizdi daha çağdaş,daha gelişmiş bir toplum olmak için.Bunun için Atatürk birkaç söz söylemiş;
*Beni görmek demek,mutlaka yüzümü görmek değildir.Benim fikirlerimibenim duygularımı anlıyorsanız hissediyorsanız bu kafidir.
*Büyük ölülere matem gerekmez,fikirlerine bağlılık gerekir.
O sadece fikirlerinin öne çıkmasını istemişti,günümüzdeki siyasetçiler gibi kişilerin değil.Onun fiirleri doğrultusunda ilerlediğimiz için bu günlerdeyiz.
Bizim saygı duymamız gereken onun fikirleri onun düşünceleridir.Bunu yapmayan insanlar zaten direk kendini belli ederler.Kendi milletimiz olarak o’na göstermediğimiz saygıyı başkaları göstermiştir. Saygı göstermeyen kesim belirli bi kesimdir o kesimde kendini gayet iyi bilir.Bu saygısızlığı gösteren kesime karşın,Dünya basını şöyle desteklemişti Atamızı;
*Bu biricik adamın bir daha dünyaya geleceğini sanmıyoruz.O’nun gerçek büyüklüğünü zamn gösterecektir.(deutsche allgemeini zeitun gazetesi,Almanya)
*Pek çok devrimci görüldü ancak hiçbiri Atatürk’ün gözealdığı ve başardığı şeyi yapamadı.(messager D’athanes gazetesin,Yunanistan)
ve son olarakta Atatürk’ün ölümünü iyi bir şekilde,öz bir şekilde anlatan kısa bir yazı;
*Atatürk,o yüzyılımızın adamıdır ki,O’nun gibi ölmek için herkes istenilen dakikada canını vermeye hazır olur.(Suriye basını)
10 Kasım ve benim yazım hakkındaki yorumlarınızı beklerim.