Evet bende hepiniz gibi Pes 5 i heyecenla bekliyordum.İlk demo sunu oynadığımda herhalde alışamadım diye düşünmüştüm ama yok.Pes sadece kötünün iyisi Fifa gibi berbat bi oyunu gördükten sonra pesi beğenmemek elde değil ama .Pes te tam bir ömür törpüsü.
En iyi adamlar bile çok müsait pozisyonlarda topu dağlara taşlara vuruyor.
Bir pes klasiği haline gelen saçma sapan fauller aynen devam ediyor.Adamlara yaklaşmaya korkuyorum.kimin yanından geçersem bi omuz çakıp dengemi bozuyor.topsuz alan da inanılmaz fauller yapılıyor.Engellemelr,çelmeler.Örneğin ceza sahasında tam topa koşuyorsunuz hop biri size omuz atıyor veya çelme .Ama o da dengesini kaybettiği için faul yok.
Korner ve Freekicklerde hala belli bir düzen yok.Allah ne verdiyse.
Paslar mıknatıs gibi ayağa gitmiyor ama bu daha çok size oluyor.Önündeki adama pas vermekten aciz futbol starı olurmu.
Menuler hep aynı replay süreleri kısa.
Aslında Konaminin Orjinal oyun almayı haketmediğini bile söyleyebilirim.Çünkü bizi Pes 3 seririnden sonra adam akıllı değişiklik yapılmadı.İlk oyunun bahanesi vardı PS2 için yapıldı PC ye sonradan uyarlandı diye.Ama Pes 5 çıktı hala menuler "L1 " "L2" " x" üçgen falan madem ben bunu pc için çıkartıyorum pakete koyup sizden onlarca dolar para istiyorum diyorsun o zaman sende biraz çaba göster.PS2 için oyun yap motoru ve platformu değiştir hersene biraz grafik biraz nüans ekle sonra "ben yeni oyun yaptım"
Biz pesin grafiklerine değil oynanabilirliğine hayran kalmıştık ama artık kesmiyor.Bu sitenin ve üyelerinin yaptığı katkılar da olmasa çekilmez hal aldı.
EA Sportsun düştüğü hataya düşüyorlar haberleri yok.