**Daum, Türk vatandaşlığına geçmek istediğini ama izin verilmediğini söyledi... **
*Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, İsviçre gazetelerinden Tages Anzeiger'e yaptığı açıklamada “Alman vatandaşlığından çıkarılacağım için Türk vatandaşı olmaktan vazgeçtim” dedi. Daum, “Türk vatandaşlığına geçmek istediğim Almanya'da öğrenilince beni arayıp uyardılar. ‘Eğer Türk vatandaşlığına geçersen, Alman vatandaşlığını kaybedersin’ dediler. Bunun üzerine çok istediğim halde Türk vatandaşlığına geçemedim” diye konuştu. *
**Türkiye'yi savundu**
Alman çalıştırıcı, Avrupa Birliği ile ilgili sorulara ise Türkiye’nin yerinin Avrupa olduğu cevabını verdi. İslam’la terörün bağdaştırılmasına karşı çıkan Daum, “AB, Türkiye’yi engellemek için radikal İslam hareketlerini mazeret göstermesin. Avrupa önce kendi kapısını önünü temizlesin” diyerek ETA, IRA gibi Hıristiyan terör örgütlerini örnek gösterdi. Daum ayrıca “Hıristiyanlarla Müslümanlar bir arada yaşamayı öğrenmeli” diye konuştu.
**Annem de türbanlı**
Türban konusuna da değinen Daum, “İnsanlar bireysel olarak dini yaşama hakkına sahipler. Kapanmak istiyorlarsa kapanabilirler. Ama siyasi simge olarak kullanmaya başladıklarında o zaman dine politika karışmış oluyor. İşte hata burada” ifadesini kullandı. Daum sözlerini “Benim annem de yıllarca başörtü taktı, evde temizlik yaparken, sokağa çıktığında hep başörtülüydü. Ama annemin İslam dini ile alakası yoktu” şeklinde noktaladı.