Orjinal Mesajı Yazan: Battousai
Kaleciyle karşı karşıya gol yok en gıcık olduğum özellik demoda öyle değildi şimdi yine fm 2005 deki gibi olmuş kaleci ile karşı karşıya adam 100 pozisyondan 85 ini kaçırıyo :( Ayrıca maç istatistiklerinde gösterilen pozisyon oranları da yanlış bence...31 şut çektim rakip takım 5 yada 6 şut çekti şimdi hatırlayamıyorum ne zmn 2D sahayı gösterse benim atağım var ama pozisyon %52-%48...
Gol pozisyonuna girmek ile topa hakim olma arasında doğru bir orantı yoktur. Maçta önemli pozisyonlar olduğunda 2d'ye geçtiği için daha çok pozisyon üreten takım daha sık görünür. Ama maçın genelinde diğer takım topa hakim olabilir.
Gol kaçırma konusuna gelince, bunu sadece oyuncuların bitiricilik (finishing) özelliğine bakarak yorumlamayın. Çünkü oyuncunun soğuk kanlı olabilmesi (composure) doğru zamanda doğru yerde olabilmesi (off the ball, anticipation) gibi özellikler de önemli etkiye sahiptir.
oyun çok zor taktik arayışındayım maçlar zor geçiyor ilk 5 hafta yenildim ilk yarı sezonu 5 . bitirdim dandik bir takım bile gelip kafa tutuyor o saçma.
Ne güzel işte, TSLde 10 hafta sonunda ilk 5teki takımlar: FB, GS, Sivas, Kayseri ve Erciyes :) Sezon başında kaç kişi bunu tahmin edebilirdi. Dandik takım deyip geçmemek lazım.
mac sonu ve devra arasi konusmalar güzel olmamis bence.. yani cok az secenek var.. hep ayni seyler
bari mac baslamadan önce´de takimla konusma imkanimiz olsaydi...
bide antrenman sistemini begenmedim,cok basitlesmis..
Devre arası ve maç sonu konuşmaları FMye ilk defa eklenen bir özellik. Dolayısıyla bundan sonraki versiyonlarda bu özellikler de gelişecektir diye umuyorum.
Antrenman sistemi ise ayrı bir konu. Birçok kişi yeni sistemden memnunken bazıları ise eskisini arıyor. Ancak şu bir gerçek ki, geçen oyunda büyük çoğunluk antreman sisteminden şikayetçiydi ve daha basitleştirilmesini istiyordu. Bunu dikkate alan Si Games, daha basit bir sistem ile karşımıza çıktı. Bence yeni sistemi değerlendirmek için biraz erken. Ancak birkaç sezon oynadıktan sonra daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir.