Galatasaray'a geldikten sonra kısa sürede Sarı-Kırmızılı taraftarların sevgisini kazanan teknik direktör Gerets, Akşam'a samimi açıklamalarda bulundu. İşte Belçikalı teknik adamın söyledikleri: "Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmasını isterim. Bu ülke futbolu için de önemli. Ama açıkça konuşmam gerekirse onlar ne kadar çok maç yaparsa bizim işimize gelir. İyi bir kadroları var. Ama biz daha iyiyiz. İşte 2 puan öndeyiz”.
**Oğlum da Futbolcu**
"Transferde aslında biz İnsua'yı alacaktık. O tansfer gerçekleşmeyince İliç'i aldık. İliç'i aldık çünkü bizim de oyun kurucuya ihtiyacımız vardı. İliç sezona İyi başladı, bocalama dönemi geçirdi. Şimdi ise yavaş yavaş toparlanıyor. İyiye gidiş var. İstanbul'u çok seviyorum. Hayranıyım. Yavaş yavaş da alışıyorum. Mondragon ile aynı sitede otoruyorum. Komşu sayılırız. Biliyor musunuz benim oğlum da futbolcu. Açık konuşmasını severim ama Galatasaray'da oynayacak kapasitede değil.”
**Çalımbay'a Üzüldüm**
"Türkiye'deki antrenör kıyımı beni çok üzüyor. Bundan etkilendiğimi söyleyebilirim. Sayın Çalımbay adına çok üzüldüm. Futbolcumu eleştirsem bile bunu kimseyle paylaşmam. Herşeyi soyunma odasında konuşurum.” Öte yandan, İtalyan Haber Ajansı ANSA, Belçika Futbol Milli Takımı’nın Eric Gerets’e talip olduğunu duyurdu.
**Eric Gerets kaza yaptı**
Galatasaray Teknik Direktörü Gerets'in 2 gün önce kaza yaptığı ortaya çıktı. Belçikalı teknik adamın evinin bulunduğu sitede, motoruyla pizza dağıtan Mahmut Kıdrık isimli şahsa çarptığı, Kırdık'ın önce davacı olmadığı ancak daha sonra savcılığa başvuruda bulunduğu öğrenildi.
**Aslan’ın Hasan Şaş sevinci**
Kayseri Erciyesspor deplasmanında ilk kez Hasan Şaş'tan yoksun bir takımla sahaya çıkan ve bu oyuncunun eksikliğini önemli ölçüde hisseden teknik direktör Eric Gerets büyük sevinç yaşıyor... Deneyimli futbolcunun sakatlığının tamamen geçmesiyle rahat bir nefes alan Belçikalı teknik direktör, kritik maçlar öncesi yıldız futbolcusundan faydalanacak olmanın moralini taşıyor. Hasan Şaş ise, "Sanki nazara geliyorum. Tam formumu yakaladığım anda yeniden sakatlıkla boğuşuyorum. İnşallah bu son sakatlığım olur" şeklinde konuştu.
**En büyük marka G.Saray**
Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, “Türkiye’nin en büyük markası ve kulübü Galatasaray’dır” dedi. Şişli Belediyesi’nin çadırında, Galatasaray Kulübü tarafından verilen iftar yemeğine katılan başkan Canaydın’ın “Galatasaray’ın başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Büyük başarılarla buraya geldik. Daha büyük hedeflere koşuyoruz” diye konuştu.
**1500 Kişiye İftar**
Yaklaşık 1500 kişinin iftarını açtığı yemekte, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Galatasaray Kulübü Başkanı Canaydın’ın yanı sıra, kulüp sportif direktörü Bülent Tulun, futbolcular Ümit Karan, Orhan Ak, Hasan Kabze, Yalçın Ayhan ve Fevzi Elmas ile Sarı-Kırmızılıların efsane kalecisi, yazarımız Turgay Şeren de hazır bulundu.
**'Bitsin artık bu hasret'**
G.Saray'ın tecrübeli orta alan oyuncusu Ayhan Akman, Sarı-Kırmızılı formaya hasret kaldığını ve futbolu özlediğini söyledi. Takıma şu ana kadar katkı yapamamanın sıkıntısını da yaşadığını belirten Galatasaraylı yıldız "Allah kimseye böyle uzun süre sakatlık vermesin. En formda dönemimde sakatlandım. Ama hepsi geride kaldı" diye konuştu.
Kaynak : Akşam