Şu Yabancı Takımlarını Tutmayla ilgili bir kaç şey söyleyeceğim.
1-Herkes aynı gemide olduğumuzun farkında olmalı.Türk takımlarının başarıs Türk Futboluna getiri sağlıyor.Uefadaki sıralamamız tüm takımların kaderini ilgilendiriyor.Mesala Fenerbahçe Galatasaray sayesinde 2 defadır Şampiyonlar ligine direk katılıyor.
2-Belki bazıları farkında değil ama örnek vericek olursak bu sene Feenrbahçe Uefa sıralamasında Galatasaraya 0.5 puan kazandırdı.Çünkü fenerbhaçenin topladığı puanlar 4 e bölünüp yüzde 33 ü alınaraka diğer Türk takımlarına ekleniyor.Yani Fenerbahçe kazandıkça Galatasarayda kazanıyor.
3-Tüm bunlara rağmen illa ben yabancı takım tutacağım
diyorsanız.Özgürlüğünüze kimse karışmaz buyrun tutun ancak ben alman takımlarına sempati duyarım şeklinde takiye yapmayın en azından açık sözlü olup Ben fener kimle oynarsa onu tutarım deyin.
4-En azından bu kadar açıkça belli etmeyin nede olsa tahrik konusu oluyor.Ayrıca biraz utançverici bir durum böyle fanatikçe yabancı takımları tutmak.Sözüm meclisten dışarı yabancı takım gol atınca goool diye havalara uçup nerdeyse yabancı ülke bayraklarıyla tura çıkacak olan insanalr var.Biraz ayıp oluyor.
5- Ayrıca bu rakip takımları tutarken aynı şey almanyada ve italyadada oluyor gibi açıklamalar yapmanız abesle iştigaldir ben Türkiyenin acılı dönemlerini yaşamış bir kuşak olarak kendimizi onlarla aynı kefede görmüyorum.Onlar bir çok şeyi aştı bizde aşalım o zaman tutaruz yabancı takımları.