Türk milleti yine coşkulu bir gece yaşadı… Herkes hop oturup hop kalktı, tansiyonu yükseldi, kalbi şakaklarında attı, sesi kısıldı ama sonunda Arnavutlar köşeye kısıldı! Türkiye de Almanya uçağına bilet almaya giderken, boşuna caz yapan Danimarka ile Yunanistan da yaya kaldı…
Bravo çocuklar..
Bravo Fatih Terim.
Bravo Tümer, üçüncü milli maçta da takımını kurtaran adam oldun, hem de yürümek için kullandığın sağ ayağınla!
Helal olsun…
İlk yarı yürüdük
Asla ve asla kötü oyuna prim vermedim. Hani, kazanalım da nasıl oynarsak oynayalım diyenlerden değilim… Ancak Arnavutlar karşısında ben de “besa” dedim, inat ettim ve oyuna moyuna bakmadan yarım gole razı oldum. Sanırım hepimiz de öyle…
Terim bile…
Ancak ilk yarı yürüdük, bu yürüyüş Almanya yolunda mutlak galibiyet bekliyor olmamızdan kaynaklandı. Ne zaman ki golü bulduk işte o andan itibaren yürüyüşümüz de değişti!
Babalandık!
90 + 3’te İspanyol hakemin düdüğü ile birlikte ülke olarak havalara fırladık!
Terim’in Okan ve Yıldıray’ın yerine, gole dönük Nihat ve Emre’yi oyuna alışı da doğru bir görüştü.
Şimdi bu kadar heyecandan sonra neye yanıyorum biliyor musunuz?
1-Ukrayna’ya kendi sahamızda yenilişimize… Puanlara bakın Ukrayna 25, Türkiye 23, ya yenseydik!...
2-Gürcistan ile Trabzon’da yapılan ilk maça… Sanki Türkiye’de başka il yokmuş gibi gittik maçı Gürcistan’ın neredeyse bir iline verdik!
3-Danimarka’dan yediğimiz son dakika golüne…
Bütün bunları kafanızda tartın çektiğimiz heyecanı anlayın!
Yine de başardık!
Maçın yıldızları Selçuk, Tümer ve Volkan’dı
İlk yarı Arnavutlar iyi başlamış, kalemize şut yağdırmıştı. İkinci yarıya da biz fırtına gibi girdik ve Halil’le yüzde bin bir gol kaçırdık. Almanya’daki gol makinesi Halil burada menzil şaşırdı ve kale dibinden öyle bir abandı ki top Arnavut inadı gibi dikine gitti…
Sonrasında Nihat kaçırdı. Bunlar saç baş yoldurdu.
Bereket Tümer imdada yetişti…
Maça damgasını vuranlar Selçuk, Tümer ve Volkandı.
Selçuk son dakikalarda mükemmel bir şekilde gövdesini topun önüne atarak kalemizi bir golden kurtardı, eğer onu yesek kalp sektesinden giden bir yığın vatan evladı olurdu. Selçuk bir bakıma hayat değil, hayatlar kurtardı. Aynı Selçuk rakip kale önünde de bir vole atmış bu kez de Arnavut bedeni gole mani olunca top kornere çıkmıştı… Selçuk ofansta ve defansta mükemmeldi.
Tümer attığı golün dışında oyuna katkısı ile de sahaya ağırlığını koyan adamdı.
Ve Volkan…
Volkan elinden kaçırdığı topu kedi gibi çevik bir şekilde uzanarak yakaladı: Bravo Volkanım! Ancak… Pozisyon öncesi havada yay gibi topu tutarken bir Arnavut sana omuz koydu ve sen kontrolünü kaybedip yere düştüğünde topu elinden kaçırdın, pozisyon öncesi fauldü, hakem vermedi bereket sen, hakemin hatasını da kendi hatanı da telafi ettin.
Sonrası şeytan çatlatan oldu ve Türkiye rakiplerinin önünde, talihsizliğin arkasında ikinci olarak play off’a sıçradı…
Çekirge, Fatih Terim’le üç kere sıçradı üçünü de aştı!
Kısmet son rakibe…
Ben İsviçre’yi istiyorum…
Osman Tanburacı