Artık direksiyonun başında Türkiye var, Fatih Terim var, futbolcularım var...
Yunanistan elimine oldu! Bundan sonra bileğimize güveneceğiz. Allah biliyor ya Helen’in önünde tuşa gelmek bana dokunuyordu…
Sizleri bilmem ama ben Danimarka maçını seyrettim.
Zaten iki maçı da aynı saate koymak kimin fikriyse ona da madalya vermek gerek! Hadi Danimarka maçı resmi maç, ya bizimki! Koy öncesine, keyiflendir insanı…
Arkasından da Danimarka çıksın Yunan’a çaksın, gel keyfim gel!
Niye bizi o mükemmel GENÇ takımı görmekten mahrum bıraktılar anlamadım ki…
Türkiye çok avantajlı
Yunanistan yenildi ama yine çok ihtimal var, diyenler de var… O yenerse şöyle olur, bu yenerse böyle olur, Danimarka Kazakistan’la berabere kalırsa, biz Avrnavutluk’u yenemezsek, Yunan Gürcü’ye üç çekerse falan…. Yunan gider Almanya’ya…
Haydin oradan…
“Halamın gözlükleri olsa” zamanı çoktan geçti…
Boş verin artık ihtimali tek ihtimal var; o da Türkiye!
Bundan sonrası tufan!
Endişe baraj maçlarında olabilir. Ancak karşına kim çıkarsa çıksın onu da aşıp Almanya 2006’ya gideceksin! Çünkü oradaki takımlar da en az onlar kadar güçlü.
Yanarım yanarım kendi sahamızdaki Ukrayna maçına yanarım…
Kazanmış olsaydık; Şimdi Türkiye 23 puanla lider, Ukrayna 22 puanla ikinciydi…
Öteki ihtimaller de hiç yoktu, biz gitmiştik bile…
İşte futbolun azizliği bunlar…
Kader değişiyor
Fatih Terim’e güveniyorum bu işi ikinci kez iyi yapıyor. 1996 Avrupa şampiyonasından sonra inşallah 2006 Almanya da olur.
Terim yurt içinde biçilmiş kaftan… Çünkü bizde tatlı sert bir hoca profili geçerli. Zamanı gelecek gürleyecek, zamanı gelecek vatan, millet, Sakarya diye moral gazı verecek. Futbolcular hocalarını korkup sayacaklar… Sevip uğruna baş koyacaklar…
Terim bu tip bir hoca…
Göreve geldikten sonra kadroya davet ettiği isimler kafasında yaratacağı takımın ve etkileşimin yansımasıydı. Alpay Özalan, Tümer Metin, Fatih Akyel, şimdi de Nuri Şahin… Terim haklı çıktı ve takım Ukrayna’yı da aştı, Almanya’yı da yendi, isimler yerlerine oturdu.
Demek neymiş;
Hocalar kendi görüşlerini takımlarına yansıtırmış… Vee; iyi olursa alkış alır kötü olursa kaderi yine hoca çekermiş!...
Terim açısından mutlu sona doğru koşar adım gidiliyor. Ama Terim ne diyor;
‘Gidersek de beraber gideceğiz, gidemezsek de hep beraber gidemeyeceğiz!” Yani Terim şunu diyor; Ben Türk Milli Takımı’nın geleceği için bir şeyler yapıyorum, iyi olursa vatan uğruna yani hepimiz için, kötü olursa yine hepimiz için… Terim dedikodu musluğunu başından kesiyor!
Terim’e güveniyorum. Aşıları tuttu, şimdi artık tek şey kaldı; Arnavutluğu yenmek.
Denizi geçip derede boğulmak istemiyorsak başka ihtimali düşünmek de yok!
Şans cuk oturdu!
Almanya maçını henüz seyredemedim.
Bu maçın zamanlaması kötüydü. Eğer yenilseydik, moralimiz giderdi çünkü biz gönül toplumuyuz, hemen bozuluyor ve havlu atıyoruz. Bereket aşığımız cuk oturdu ve Yunanistan da yenilince şimdi Arnavutluk’a büyük bir moralle gidiyoruz.
Terim’in Almanya maçı kadrosunu görünce gönlüm bahçe oldu.
Zorlu mevkilerde vazgeçilmezler var. Terim haklı demek o yer için başkası yok!
Ancak Terim’in yeni takımında gençler de çok. Onlara güven de çok. Başta Terim güveniyor.
Bir de sonrasını düşünün Terim yeniden bir Milli Takım yaratacak ve o takım yıllarca başarı yolunda koşacak.
Haydi şimdi kaldığımız yerden devam; önce Arnavutluk, sonra önümüze kim çıkarsa…
Almanya gözüktü bile…
*Osman TANBURACI*